Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Engang ansås rabarberne, som oprindeligt kommer fra Kina, for at have styrkende virkning. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder. Lad dig inspirere af vores opskrifter.

Rabarberkager

Rabarberbobler

Rabarberkompot med kanelis

Cheesecake med rabarber og jordbær

Rabarber Sour

Rabarberkage med italiensk marengs

Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarberlemonade

Drømmekage med rabarber

Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

Mandelkage med rabarber

Rabarbertrifli

Rabarber- og jordbærsyltetøj med vanilje

Rabarber- & mandelgalette

Rabarbertærte med smuldredej

Rabarbersyltetøj med hyld

Rabarbersaft

Rabarberkompot til is

Tip! Rul madpakken ind i et rabarberblad

Rul madpakken eller drikkevarerne ind i et rabarberblad. Rabarberbladet isolerer og holder madpakken eller drikkevarerne kølige. Desuden behøver man ikke at tage rabarberbladet med hjem, men kan lade det ligge i naturen, hvor det forsvinder af sig selv.

Rabarber- og jordbærsuppe

Små rabarbertærter med varmpisket marengs

Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Rabarber- og jordbærkompot

Limetærte med graham og rabarbertopping

Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje

Karlsbad-boller med rabarber

Rabarbermarmelade

Jordbær- og rabarbermuffins med smuldrelåg

Rabarber-margarita

Rabarbercurd

Rabarberchutney

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?