Små rabarbertærter med varmpisket marengs

Prøv disse lækre rabarbertærter med marengs! Med en sprød bund, syrlig rabarberfyld og sød marengs er denne dessert perfekt til enhver lejlighed.

6-8 minitærter

PT1H

1,5 timme

Vurdering (254 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
250 g smør
2 1/2 dl hvedemel
2 spsk. vand
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Rabarberfyld
400 g rabarber
1/2 dl Dansukker Bagesukker

Marengs
3 pasteuriseret æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Rør alle ingredienserne hurtigt sammen til en jævn tærtedej. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C.

Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Lad stykkerne koge op i en kasserolle med bagesukker i 2 minutter.

Smør formene, og tryk dejen ud med fingrene. Fordel rabarberen, og bag tærterne i den nederste del af ovnen i ca. 10-15 minutter. Tag tærterne ud, og lad dem hvile lidt.

Forbered marengsen imens ved at komme æggehvider og bagesukker i en tør og ren skål. Pisk æggehviderne over vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Kom blandingen i en skål, og pisk marengsen, til den er kølet af og er blevet luftig.

Kom blandingen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg, og sprøjt ud på tærterne. Brænd marengsen med en gasbrænder.

Serveres med is eller vaniljesauce.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.