Bagværk
med æbler
og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk. Hvad med en smagfuld pæregalette med chèvre eller saftige æbleberlinere? Det er bare nogle af de lækre opskrifter, vi har samlet til dig her.

Æblelommer med vaniljefyld

Pærekage med rosmarin

Lækker og nem æblekage

Mandelkage med blåbær og pære

Berlinere m. pæremarmelade

Æbletarteletter med nødder

Nem æblekage

Pæregalette med Chèvre

Æbleberlinere

Æblefirkanter med marcipan

Smuldretærte med pærer

Æbletærte med marcipan

Æblemuffins med knas

Tærte med pærer og brombær

Glutenfri æblekage

Karamelsnitter med æblemarmelade

Pærekage med romis

Sprød æbletærte

Æble-Cheesecake

Toscatærte

Kokosæblekage

Vi har svarene på spørgsmålene om opskrifter med pærer og æble

Ja, pæretærte kan fryses efter bagning. Afkøl helt, pak tæt ind og frys i op til 3 måneder.

Ja, men brug helst mørdej og friske pærer. Pak tærten godt ind og bag direkte fra frossen – tilsæt lidt ekstra tid i ovnen.

Brug dem i salater, kager, kompot, smoothies eller chutney. De er også lækre ovnbagte med honning og nødder.

Pærer elsker selskab af blåskimmelost, valnødder, honning, vanilje og mørk chokolade. Også lækkert med kanel eller frisk timian.

Opbevar pærer køligt, men ikke for koldt – omkring 4–8 °C. Læg dem luftigt, så de ikke bliver trykkede.

Skær i både, fjern kernehuset og dryp med lidt citronsaft. Frys i poser eller beholdere – klar til bagning eller grød.

Opbevar æbler køligt, mørkt og med god luftcirkulation. Undgå fugt – det forlænger holdbarheden betydeligt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.