Toscatærte

ca. 10 stk.

Vurdering (14 st)

Ingredienser

Tærtedej
125 g smør eller margarine
3 1/2 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker

Fyld
500 g frugt, f.eks. æbler, pærer eller blommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl vand
2 spsk. kartoffelmel

Toscadej
100 g smør eller margarine
100 g smuttede, flækkede mandler
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 spsk. hvedemel
2 spsk. mælk

Instruktioner

Bland ingredienserne til dejen. Tryk dejen ud i en tærteform, 25 cm i diameter. Stilles i køleskabet i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C. Forbag tærtebunden i 10 minutter.

Skræl og udkern frugten. Skær frugterne i stykker, og læg dem i en gryde sammen med sirup, vand og kartoffelmel. Lad simre, indtil frugten er mørnet lidt. Læg frugten på tærtebunden.

Rør ingredienserne til toscadejen sammen i en kasserolle, og lad den simre under omrøring, til den tykner. Bred dejen ud over frugten. Bages nederst i ovnen i ca. 15 minutter til toscadejen er blevet gyldenbrun. Serveres lun med lidt vaniljesauce eller vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.