Krydret æble- og valnøddekage

Krydret æble- og valnøddekage pifter efterårsmørket op. Bag denne smagsrige og krydrede æblekage med valnødder. Helt vidunderligt!

PT10M
Vurdering (77 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 syrlige æbler i tern
3 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 æg
2 dl Dansukker Brun Farin
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 dl solsikkeolie
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. natron
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. flagesalt
2 dl hakkede valnødder

Icing
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. piskefløde
1 dl friskost
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. vand (tilsæt mere om nødvendigt)

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 grader, og smør en sukkerkageform (2 liter).
Rør æbletern, sirup, æg, brun farin, vaniljesukker og olie sammen i en stor skål.
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem derefter i æbleblandingen lidt ad gangen, til det bliver en jævn masse. Tilsæt valnødder.
Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i 55-60 minutter. Tag ud af ovnen, og lad køle af.
Icing: Rør alle ingredienser sammen til en jævn masse i en foodprocessor. Tilsæt evt. mere vand, hvis massen bliver for tyk.
Fordel den over kagen, og lad den køle af i køleskabet i mindst 20 minutter inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.