Krydret æble- og valnøddekage

Krydret æble- og valnøddekage pifter efterårsmørket op. Bag denne smagsrige og krydrede æblekage med valnødder. Helt vidunderligt!

Vurdering (48 stk)

Ingredienser

3 syrlige æbler i tern
3 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 æg
2 dl Dansukker Brun Farin
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 dl solsikkeolie
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. natron
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. flagesalt
2 dl hakkede valnødder

Icing
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. piskefløde
1 dl friskost
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. vand (tilsæt mere om nødvendigt)

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 grader, og smør en sukkerkageform (2 liter).
Rør æbletern, sirup, æg, brun farin, vaniljesukker og olie sammen i en stor skål.
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem derefter i æbleblandingen lidt ad gangen, til det bliver en jævn masse. Tilsæt valnødder.
Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i 55-60 minutter. Tag ud af ovnen, og lad køle af.
Icing: Rør alle ingredienser sammen til en jævn masse i en foodprocessor. Tilsæt evt. mere vand, hvis massen bliver for tyk.
Fordel den over kagen, og lad den køle af i køleskabet i mindst 20 minutter inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.