Æbleberlinere

Ca. 50 stk.

Ca. 1 time + 2 timers hævetid

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Berlinerdej
25 g gær
2 1/2 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
9-10 dl hvedemel

Æblestykker
3 æbler
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. kanel

Kanelsukker
3 dl Dansukker Sukker
3 spsk. kanel

Til bagningen
ca. 1/2 l madolie/rapsolie

Instruktioner

Forbered berlinerdejen. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælken. Bland, til gæren er opløst.

Tilsæt bagesukker, kanel, kardemomme og salt, og bland det hele. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i to timer.

Forbered æblestykkerne imens. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Tilsæt brun farin, vaniljesukker og kanel, og bland, så det fordeles jævnt på æblestykkerne. Stil blandingen til side.

Ælt dejen på et meldrysset bord, og form den til en stang. Del stangen i ca. 50 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hænderne, og læg et æblestykke i midten, fold resten af dejen over æblestykket, og rul dejen til en kugle.

Varm olien op i en tykbundet gryde til ca. 170-180 grader. Brug et termometer til at fastslå, hvornår olien har den helt rigtige temperatur. Læg 3-4 berlinere i olien, og kog dem i ca. 3 minutter. Vend berlinerne i olien, så de bliver bagt jævnt.

Bland sukker og kanel på en tallerken. Tag berlinerne op med en hulske, og tril dem i sukker- og kanelblandingen. Lad dem køle af.

Server med isen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.