Ingredienser
Berlinerdej
25 g gær
2 1/2 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
9-10 dl hvedemel
Æblestykker
3 æbler
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. kanel
Kanelsukker
3 dl Dansukker Sukker
3 spsk. kanel
Til bagningen
ca. 1/2 l madolie/rapsolie
Instruktioner
Forbered berlinerdejen. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælken. Bland, til gæren er opløst.
Tilsæt bagesukker, kanel, kardemomme og salt, og bland det hele. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i to timer.
Forbered æblestykkerne imens. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Tilsæt brun farin, vaniljesukker og kanel, og bland, så det fordeles jævnt på æblestykkerne. Stil blandingen til side.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og form den til en stang. Del stangen i ca. 50 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hænderne, og læg et æblestykke i midten, fold resten af dejen over æblestykket, og rul dejen til en kugle.
Varm olien op i en tykbundet gryde til ca. 170-180 grader. Brug et termometer til at fastslå, hvornår olien har den helt rigtige temperatur. Læg 3-4 berlinere i olien, og kog dem i ca. 3 minutter. Vend berlinerne i olien, så de bliver bagt jævnt.
Bland sukker og kanel på en tallerken. Tag berlinerne op med en hulske, og tril dem i sukker- og kanelblandingen. Lad dem køle af.
Server med isen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?