Ingredienser
Vaniljecreme
2 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. majsstivelse
1 1/4 dl fløde
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
10 g blødt smør
Dej
10 butterdejsplader
Æblefyld
3 æbler
20 g smør
3/4 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 knivspids salt
Pynt
1 æggehvide
Dansukker Rørsukker
Instruktioner
Begynd med vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse, til det er luftigt. Giv fløde, vaniljesukker og sirup et opkog, og kom det i æggeblandingen.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.
Sæt ovnen på 200 °C. Tag butterdejspladerne op af fryseren, og læg dem på en bageplade, så de kan tø op.
Tilbered æblefyldet. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern. Smelt smørret på en stegepande, og tilsæt æbler, brun farin, kanel og en knivspids salt. Rør rundt, og lad blandingen stege i ca. 2 minutter. Stil til afkøling.
Kom 1 spsk. vaniljecreme på den ene side af butterdejspladen. Kom derefter 1 spsk. æblefyld ovenpå. Buk den anden side hen over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Pisk æggehviden, og pensl tærterne. Strø rørsukker over. Bag nederst i ovnen i ca. 10-12 minutter.
Servér tærterne, når de er kølet lidt af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?