Æblelommer med vaniljefyld

10 tærter

PT55M

Ca. 1 time

Vurdering (43 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Vaniljecreme
2 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. majsstivelse
1 1/4 dl fløde
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
10 g blødt smør
Dej
10 butterdejsplader
Æblefyld

3 æbler
20 g smør
3/4 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 knivspids salt
Pynt

1 æggehvide
Dansukker Rørsukker

Instruktioner

Begynd med vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse, til det er luftigt. Giv fløde, vaniljesukker og sirup et opkog, og kom det i æggeblandingen.

Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

Sæt ovnen på 200 °C. Tag butterdejspladerne op af fryseren, og læg dem på en bageplade, så de kan tø op.

Tilbered æblefyldet. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern. Smelt smørret på en stegepande, og tilsæt æbler, brun farin, kanel og en knivspids salt. Rør rundt, og lad blandingen stege i ca. 2 minutter. Stil til afkøling.

Kom 1 spsk. vaniljecreme på den ene side af butterdejspladen. Kom derefter 1 spsk. æblefyld ovenpå. Buk den anden side hen over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.

Pisk æggehviden, og pensl tærterne. Strø rørsukker over. Bag nederst i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Servér tærterne, når de er kølet lidt af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.