Vaniljecreme
Dej
Æblefyld
Pynt
Begynd med vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse, til det er luftigt. Giv fløde, vaniljesukker og sirup et opkog, og kom det i æggeblandingen.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.
Sæt ovnen på 200 °C. Tag butterdejspladerne op af fryseren, og læg dem på en bageplade, så de kan tø op.
Tilbered æblefyldet. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern. Smelt smørret på en stegepande, og tilsæt æbler, brun farin, kanel og en knivspids salt. Rør rundt, og lad blandingen stege i ca. 2 minutter. Stil til afkøling.
Kom 1 spsk. vaniljecreme på den ene side af butterdejspladen. Kom derefter 1 spsk. æblefyld ovenpå. Buk den anden side hen over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Pisk æggehviden, og pensl tærterne. Strø rørsukker over. Bag nederst i ovnen i ca. 10-12 minutter.
Servér tærterne, når de er kølet lidt af.
Opskriften er udarbejdet af