Muscovado
- lækkert mørkt sukker
med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Lys Muscovadorørsukker Fairtrade
Lys Muscovadorørsukker har en fin note af karamel, smagen leder tankerne hen på flødekaramel. Sukkeret anvendes som krydderi til madlavning, brød, dessertkager, småkager og desserter. Lys Muscovadorørsukker er også fremragende i marinader og dressinger.
Læs mere her
Mørk Muscovado Fairtrade
Mørk Muscovadorørsukker har en fyldig smag med et strejf af lakridssmag. Sukkeret passer perfekt sammen med chokolade, men passer også fint i sovse, marinader, chutney og is.
Fairtrade
Begge vores Muscovadosukker varianter er Fairtrademærket. Når du køber Fairtrade-mærkede produkter, bidrager du til en mere bæredygtig verden, du er ved dit valg med til at gøre en forskel for både mennesker og miljø.
Nyttig viden om Muscovado!
Hvordan skal jeg opbevare mit Muscovado-rørsukker?
Opbevar altid åbnet Muscovado-rørsukker i køleskabet i tætsluttet emballage.
Hvordan gør man sukkeret blødt igen, hvis det er blevet hårdt?
Muscovado er et fugtigt sukker, som desværre tørrer og bliver hårdt i vores klima, men sukkerets funktionelle egenskaber som smag, farve, funktion påvirkes ikke af dette. Tilfør fugt igen ved at lægge et stykke æble/kartoffel eller et stykke vådt køkkenrulle i pakken, og luk den godt. Lad det stå i mindst en dag, så sukkeret kan absorbere fugten. Vil du bruge sukkeret med det samme? Kværn det, brug et rivejern, eller kom sukkeret i en skål, og varm det i mikrobølgeovnen i ca. 20-30 sekunder.
Kan jeg erstatte Muscovado med strøsukker?
Det er helt fint! Vi har to typer Muscovado-rørsukker, en mørk med lakridssmag og en fyldig karakter og en lys med karamelagtig smag. Ud over sin sødme giver Muscovado også en rigere smag til din bagning og madlavning. Bare prøv det, og opdag forskellen!
Opskrifter med Muscovadorørsukker
Chokoladekage med muscovadosukker
Småkager med chokolade og tahin
Kanelmuffins
Brownie tærte med cognac/trøffel
Chokolade- og hindbærkugler
Muscovadosnitter
Muscovadotrøfler
Minitærter med saltkaramel og chokoladeganache
Chokolade- og havrekager med jordnøddefrosting
Makronkager med muscovadocreme
Karameltærte med nødder
Chokoladewhoopies med appelsinfyld
Chokoladekarameller med muscovadorørsukker
Muscovadobiscottier
Karamel- og chokoladetærte
Blød kokoskage med bær
Pistacietrøffel
Mudcake med kokos-tosca i bradepande
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.