Muscovado
- lækkert mørkt sukker
med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Lys Muscovadorørsukker Fairtrade

Lys Muscovadorørsukker har en fin note af karamel, smagen leder tankerne hen på flødekaramel. Sukkeret anvendes som krydderi til madlavning, brød, dessertkager, småkager og desserter. Lys Muscovadorørsukker er også fremragende i marinader og dressinger.

Læs mere her

Mørk Muscovado Fairtrade

Mørk Muscovadorørsukker har en fyldig smag med et strejf af lakridssmag. Sukkeret passer perfekt sammen med chokolade, men passer også fint i sovse, marinader, chutney og is.

Læs mere her

Fairtrade

Begge vores Muscovadosukker varianter er Fairtrademærket. Når du køber Fairtrade-mærkede produkter, bidrager du til en mere bæredygtig verden, du er ved dit valg med til at gøre en forskel for både mennesker og miljø.

Læs mere her

Nyttig viden om Muscovado!

Hvordan skal jeg opbevare mit Muscovado-rørsukker?
Opbevar altid åbnet Muscovado-rørsukker i køleskabet i tætsluttet emballage.

Hvordan gør man sukkeret blødt igen, hvis det er blevet hårdt?
Muscovado er et fugtigt sukker, som desværre tørrer og bliver hårdt i vores klima, men sukkerets funktionelle egenskaber som smag, farve, funktion påvirkes ikke af dette. Tilfør fugt igen ved at lægge et stykke æble/kartoffel eller et stykke vådt køkkenrulle i pakken, og luk den godt. Lad det stå i mindst en dag, så sukkeret kan absorbere fugten. Vil du bruge sukkeret med det samme? Kværn det, brug et rivejern, eller kom sukkeret i en skål, og varm det i mikrobølgeovnen i ca. 20-30 sekunder.

Kan jeg erstatte Muscovado med strøsukker?
Det er helt fint! Vi har to typer Muscovado-rørsukker, en mørk med lakridssmag og en fyldig karakter og en lys med karamelagtig smag. Ud over sin sødme giver Muscovado også en rigere smag til din bagning og madlavning. Bare prøv det, og opdag forskellen!

Opskrifter med Muscovadorørsukker

Chokoladekage med muscovadosukker

Småkager med chokolade og tahin

Kanelmuffins

Brownie tærte med cognac/trøffel

Chokolade- og hindbærkugler

Muscovadosnitter

Muscovadotrøfler

Minitærter med saltkaramel og chokoladeganache

Chokolade- og havrekager med jordnøddefrosting

Makronkager med muscovadocreme

Karameltærte med nødder

Chokoladewhoopies med appelsinfyld

Chokoladekarameller med muscovadorørsukker

Muscovadobiscottier

Karamel- og chokoladetærte

Blød kokoskage med bær

Pistacietrøffel

Mudcake med kokos-tosca i bradepande

Muscovadocookies

Browniepizza

Romkugler

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?