Ingredienser
Tærtebund
100 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 æggeblomme
2 dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kanel
Fyld
3 dl piskefløde
120 g smør
2 tsk. vaniljesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt
flagesalt
Instruktioner
Pisk smør og flormelis luftigt i en skål, og pisk derefter æggeblommen i.
Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en anden skål, og vend derefter smørblandingen i.
Arbejd det hele sammen til en dej, og pak den ind i plastfolie. Stil i køleskab i cirka 20 minutter.
Sæt ovnen på 180 grader.
Del dejen i 20 stykker, og tryk dem ud i små folieforme. Prik dejen med en gaffel, og bag i ovnen i 10 minutter. Lad herefter køle af.
Lav karamelfyldet imens. Varm fløde, smør og vaniljesukker op i en kasserolle. Stil den til side, og lad glukosesirup, lys sirup, salt og sukker koge op til 120 °C. Rør rundt af og til.
Rør forsigtigt flødeblandingen i sirupsblandingen, og lad det koge op til 124 °C. Rør rundt af og til.
Hæld fyldet i formene, og lad dem køle af ved stuetemperatur.
Hak chokoladen, og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen, og rør rundt, til blandingen er jævn. Stil i køleskabet til afkøling i mindst 20 minutter.
Bred ganachen ud over karamelfyldet, og strø flagesalt på. Stil dem i køleskabet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?