Minitærter med saltkaramel og chokoladeganache

Cirka 20 stykker

2 timer

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Tærtebund
100 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 æggeblomme
2 dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kanel

Fyld
3 dl piskefløde
120 g smør
2 tsk. vaniljesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde

Pynt
flagesalt

Instruktioner

Pisk smør og flormelis luftigt i en skål, og pisk derefter æggeblommen i.

Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en anden skål, og vend derefter smørblandingen i.

Arbejd det hele sammen til en dej, og pak den ind i plastfolie. Stil i køleskab i cirka 20 minutter.

Sæt ovnen på 180 grader.

Del dejen i 20 stykker, og tryk dem ud i små folieforme. Prik dejen med en gaffel, og bag i ovnen i 10 minutter. Lad herefter køle af.

Lav karamelfyldet imens. Varm fløde, smør og vaniljesukker op i en kasserolle. Stil den til side, og lad glukosesirup, lys sirup, salt og sukker koge op til 120 °C. Rør rundt af og til.

Rør forsigtigt flødeblandingen i sirupsblandingen, og lad det koge op til 124 °C. Rør rundt af og til.

Hæld fyldet i formene, og lad dem køle af ved stuetemperatur.

Hak chokoladen, og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen, og rør rundt, til blandingen er jævn. Stil i køleskabet til afkøling i mindst 20 minutter.

Bred ganachen ud over karamelfyldet, og strø flagesalt på. Stil dem i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.