Ingredienser
Tærtebund
100 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 æggeblomme
2 dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kanel
Fyld
3 dl piskefløde
120 g smør
2 tsk. vaniljesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt
flagesalt
Instruktioner
Pisk smør og flormelis luftigt i en skål, og pisk derefter æggeblommen i.
Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en anden skål, og vend derefter smørblandingen i.
Arbejd det hele sammen til en dej, og pak den ind i plastfolie. Stil i køleskab i cirka 20 minutter.
Sæt ovnen på 180 grader.
Del dejen i 20 stykker, og tryk dem ud i små folieforme. Prik dejen med en gaffel, og bag i ovnen i 10 minutter. Lad herefter køle af.
Lav karamelfyldet imens. Varm fløde, smør og vaniljesukker op i en kasserolle. Stil den til side, og lad glukosesirup, lys sirup, salt og sukker koge op til 120 °C. Rør rundt af og til.
Rør forsigtigt flødeblandingen i sirupsblandingen, og lad det koge op til 124 °C. Rør rundt af og til.
Hæld fyldet i formene, og lad dem køle af ved stuetemperatur.
Hak chokoladen, og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen, og rør rundt, til blandingen er jævn. Stil i køleskabet til afkøling i mindst 20 minutter.
Bred ganachen ud over karamelfyldet, og strø flagesalt på. Stil dem i køleskabet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.