Chokoladekage med muscovadosukker

En virkelig skøn chokoladekage med en fyldig smag af mørk muscovadosukker. Tilsæt evt. rom eller whisky for en mere aromatisk smag.

ca. 15 stk

1,5 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

150 g mørk chokolade
1/2 dl Instant kaffepulver
2 spsk. kakao
1 1/2 dl kogende vand
Valgfri smagstilsætning, 2 dl rom/whisky (1 dl + 1 dl)
230 g smør, stuetemperatur
4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg
4 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.
Smelt chokoladen over et vandbad. Lad den køle af.

Kom instant kaffe og kakao i en skål. Hæld 1 1/2 dl kogende vand over, og rør rundt, til alt er opløst. Tilsæt evt. 1 dl rom eller whisky, og lad det køle af (kagen serveres bedst med rom eller whisky, men kan udelades og behøver ikke erstattes med andre væsker).

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Hæld chokolade- og kaffeblandingen i, og rør til en jævn masse.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen. Rør, til dejen er glat.

Smør en 2-liters bradepande, og hæld dejen i. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 60-70 minutter.

Lad kagen køle af i 5-10 minutter, og vend den derefter over på en rist. Lad den køle af i yderligere 15 minutter, og hæld derefter 1 dl rom eller whisky over kagen, hvis det ønskes.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.