Chokoladekage med muscovadosukker

En virkelig skøn chokoladekage med en fyldig smag af mørk muscovadosukker. Tilsæt evt. rom eller whisky for en mere aromatisk smag.

ca. 15 stk

PT1H

1,5 time

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g mørk chokolade
1/2 dl Instant kaffepulver
2 spsk. kakao
1 1/2 dl kogende vand
Valgfri smagstilsætning, 2 dl rom/whisky (1 dl + 1 dl)
230 g smør, stuetemperatur
4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg
4 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.
Smelt chokoladen over et vandbad. Lad den køle af.

Kom instant kaffe og kakao i en skål. Hæld 1 1/2 dl kogende vand over, og rør rundt, til alt er opløst. Tilsæt evt. 1 dl rom eller whisky, og lad det køle af (kagen serveres bedst med rom eller whisky, men kan udelades og behøver ikke erstattes med andre væsker).

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Hæld chokolade- og kaffeblandingen i, og rør til en jævn masse.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen. Rør, til dejen er glat.

Smør en 2-liters bradepande, og hæld dejen i. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 60-70 minutter.

Lad kagen køle af i 5-10 minutter, og vend den derefter over på en rist. Lad den køle af i yderligere 15 minutter, og hæld derefter 1 dl rom eller whisky over kagen, hvis det ønskes.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.