Chokoladekage med muscovadosukker

En virkelig skøn chokoladekage med en fyldig smag af mørk muscovadosukker. Tilsæt evt. rom eller whisky for en mere aromatisk smag.

ca. 15 stk

PT1H

1,5 time

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g mørk chokolade
1/2 dl Instant kaffepulver
2 spsk. kakao
1 1/2 dl kogende vand
Valgfri smagstilsætning, 2 dl rom/whisky (1 dl + 1 dl)
230 g smør, stuetemperatur
4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg
4 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.
Smelt chokoladen over et vandbad. Lad den køle af.

Kom instant kaffe og kakao i en skål. Hæld 1 1/2 dl kogende vand over, og rør rundt, til alt er opløst. Tilsæt evt. 1 dl rom eller whisky, og lad det køle af (kagen serveres bedst med rom eller whisky, men kan udelades og behøver ikke erstattes med andre væsker).

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Hæld chokolade- og kaffeblandingen i, og rør til en jævn masse.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen. Rør, til dejen er glat.

Smør en 2-liters bradepande, og hæld dejen i. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 60-70 minutter.

Lad kagen køle af i 5-10 minutter, og vend den derefter over på en rist. Lad den køle af i yderligere 15 minutter, og hæld derefter 1 dl rom eller whisky over kagen, hvis det ønskes.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.