Karameltærte med nødder

ca. 10 portioner

Vurdering (52 stk)

Ingredienser

Dej
3 1/2 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarine
1 spsk. olie
1 æggeblomme
3 spsk. koldt vand

Fyld
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl piskefløde
2 tsk. kakaopulver
1 spsk. vaniljesukker
75 g smør eller margarine
200 g nødder, gerne forskellige slags

Pynt
Flødeskum
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Bland ingredienserne til dejen, gerne i en foodprocessor. Tryk dejen ud i en form med aftagelig kant, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 250 °C i 10 minutter. Lad tærtebunden køle af i formen. Rør alle ingredienser til fyldet, bortset fra fedtstof og nødder, sammen i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner, ca. 10 minutter. Omrør af og til. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt fedtstoffet. Tilsæt nødderne. Hæld fyldet på tærtebunden. Stil formen i køleskabet i 3 timer, så fyldet kan stivne. Fjern kanten på formen, og pynt tærten med flødeskum. Drys til sidst med lidt flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.