Karameltærte med nødder

ca. 10 portioner

Vurdering (52 stk)

Ingredienser

Dej
3 1/2 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarine
1 spsk. olie
1 æggeblomme
3 spsk. koldt vand

Fyld
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl piskefløde
2 tsk. kakaopulver
1 spsk. vaniljesukker
75 g smør eller margarine
200 g nødder, gerne forskellige slags

Pynt
Flødeskum
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Bland ingredienserne til dejen, gerne i en foodprocessor. Tryk dejen ud i en form med aftagelig kant, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 250 °C i 10 minutter. Lad tærtebunden køle af i formen. Rør alle ingredienser til fyldet, bortset fra fedtstof og nødder, sammen i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner, ca. 10 minutter. Omrør af og til. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt fedtstoffet. Tilsæt nødderne. Hæld fyldet på tærtebunden. Stil formen i køleskabet i 3 timer, så fyldet kan stivne. Fjern kanten på formen, og pynt tærten med flødeskum. Drys til sidst med lidt flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.