Browniepizza

Lækkert sej browniepizza med skøn chokoladesmag toppet med bærmousse og friske bær. Denne pizza kan både bages i ovnen og på grillen.

10 portioner

1,5 time

Vurdering (55 stk)

Ingredienser

Bærmousse
200 g bær efter eget valg, friske eller frosne
1 dl Dansukker Syltesukker
2 dl piskefløde

Browniebund
100 g mørk chokolade
75 g smør
1 æg
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 nip salt

Pynt
friske bær

Instruktioner

Begynd med bærmoussen. Giv bær og syltesukker et opkog i en gryde i ca. 3 minutter. Stil bærgeléen i køleskabet i en time, så den bliver helt kold.

Pisk fløden til flødeskum i en skål, og vend den i den kolde bærgelé lidt ad gangen. Pisk derefter moussen med håndkraft, så den får en lidt tykkere konsistens. Stil den i køleskabet, mens du laver brownien.

Forvarm oven til 175 °C varmluft.

Læg bagepapir på en bageplade, og stil den til side. Hak chokoladen og smelt den sammen med smør i en gryde ved svag varme og rør undervejs. Stil det til side.

Pisk æg og muscovadorørsukker i en skål, til det er luftigt. Vend chokoladeblandingen i, og bland det hele godt sammen. Vend mel, bagepulver og salt i, og rør dejen ensartet.

Smør dejen ud i en stor cirkel på bagepapiret på bagepladen i den størrelse, du ønsker. Bag den midt i ovnen i ca. 7 minutter. Jo tykkere brownien er, jo længere bør den bages. Lad den køle helt af.

Fordel moussen på pizzaen, og pynt med friske bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.