Browniepizza - Opskrifter

Browniepizza

10 portioner 1,5 time
Lækkert sej browniepizza med skøn chokoladesmag toppet med bærmousse og friske bær. Denne pizza kan både bages i ovnen og på grillen.
Browniepizza
Bedømmelse: (51vurderinger)

Ingredienser

    Bærmousse

    • 200 g bær efter eget valg, friske eller frosne
    • 1 dl Dansukker Syltesukker
    • 2 dl piskefløde

    Browniebund

    • 100 g mørk chokolade
    • 75 g smør
    • 1 æg
    • 2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 1 1/2 dl hvedemel
    • 1/2 tsk. bagepulver
    • 1 nip salt

    Pynt

    • friske bær

    Begynd med bærmoussen. Giv bær og syltesukker et opkog i en gryde i ca. 3 minutter. Stil bærgeléen i køleskabet i en time, så den bliver helt kold.

    Pisk fløden til flødeskum i en skål, og vend den i den kolde bærgelé lidt ad gangen. Pisk derefter moussen med håndkraft, så den får en lidt tykkere konsistens. Stil den i køleskabet, mens du laver brownien.

    Forvarm oven til 175 °C varmluft.

    Læg bagepapir på en bageplade, og stil den til side. Hak chokoladen og smelt den sammen med smør i en gryde ved svag varme og rør undervejs. Stil det til side.

    Pisk æg og muscovadorørsukker i en skål, til det er luftigt. Vend chokoladeblandingen i, og bland det hele godt sammen. Vend mel, bagepulver og salt i, og rør dejen ensartet.

    Smør dejen ud i en stor cirkel på bagepapiret på bagepladen i den størrelse, du ønsker. Bag den midt i ovnen i ca. 7 minutter. Jo tykkere brownien er, jo længere bør den bages. Lad den køle helt af.

    Fordel moussen på pizzaen, og pynt med friske bær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;