Mørk Muscovadorørsukker
Muscovadorørsukker har sin oprindelse på Mauritius og udvindes af sukkerrør. Sukkeret forarbejdes så lidt som muligt for at bevare aromaen og farven.
Der findes både Lys og Mørk Muscovadorørsukker. Smagen af det lyse sukker minder lidt om flødekaramel, og det mørke har et strejf af lakridssmag.
Mørk Muscovadorørsukker passer fint i sovse, marinader, chutney, chokoladekager, chokoladedrikke og is.
Lys Muscovadorørsukker kan med fordel anvendes som krydderi til madlavning. Passer godt til fisk og rodfrugter. Forstærker smagen i brød, dessertkager, småkager, desserter, marinader, sovse og henkogninger.
Dansukker Muscovadorørsukker er Fairtrade-mærket.
Mål og vægt: Muscovadorørsukker
1 dl = ca. 95 g
1 spsk = ca. 15 g
1 tsk = ca. 5 g
Tips
- Muscovadorørsukker er et fugtigt sukker, og det kan have tendens til at klumpe. Men det er en del af charmen, at det ikke er fritflydende. Sukkeret bliver let hårdt, hvis kommer i kontakt med luften. For at gøre det blødt igen kan man f.eks. lægge et stykke æble eller kartoffel eller en fugtig klud i sukkeret. Luk altid posen tæt, og opbevar den køligt, evt. i køleskab.
- Muscovadorørsukker i brød giver brødet en fyldigere smag.
- Brug Muscovadorørsukker til syltning, og giv dine opskrifter en ny spændende smag!
- Mørk Muscovadorørsukker giver interessante smagsnuancer, specielt sammen med chokolade. Prøv at udskifte sukkeret med Mørk Muscovadorørsukker i bagværk og desserter med chokolade, f.eks. cookies, brownies og trøffel.
- Forny traditionelle retter med Muscovadorørsukker. Prøv f.eks. Mørk Muscovadorørsukker på hvidkålsrouletter eller i den brune sovs til frikadellerne. Der er uendelige muligheder ...
- Muscovadorørsukker passer perfekt i varme drikke og kaffedrikke. Lav din Irish Coffe med Mørk Muscovadorørsukker, eller giv varm chokolade en mere voksen smag ved at udskifte noget af sukkeret med Muscovadorørsukker.
Mørk Muscovadorørsukker
Læs mere om vores smagscirkler »
Næringsindhold pr. 100 g
Energi | 1650 kJ/390 kcal |
Fedt | < 0,5 g |
- heraf mættet fedt | < 0,5 g |
Kulhydrat | 94 g |
- heraf sukkerarter | 94 g |
Protein | 1 g |
Salt | 0,24 g |

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?