Småkager med chokolade og tahin

Chokolade og tahin er som skabt for hinanden. Lækre, seje småkager, som du vil elske. Prøv noget nyt, og bag cookies med chokolade og tahin.

20 kager

ca. 1 time + ca. 2 timer i køleskabet

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Chokoladedej
125 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 2/3 dl hvedemel
3/4 dl kakao
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 æggeblomme

Tahin-dej
100 g smør, stuetemperatur
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
3/4 dl tahin
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 æggeblomme

Instruktioner

Begynd med chokoladedejen. Rør smør og muscovadosukker sammen. Bland mel, kakao, bagepulver og salt, og rør det i smørblandingen. Tilsæt æggeblommen, og rør til en glat dej.

Stil den i køleskabet i 2 timer.

Fortsæt med tahini-dejen. Rør smør, muscovadosukker og sirup sammen. Tilsæt tahin. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i smørblandingen. Tilsæt æggeblommen, og rør til en glat dej. Stil den i køleskabet i 2 timer.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Tag dejen ud, rul hver dej ud i en længde, og skær 40 stykker af hver. Rul hvert stykke til en kugle. Tag to kugler af hver smag, og rul dem til en kugle. Dette vil gøre kagen marmoreret.

Fortsæt med resten af dejen, og læg kuglerne med mellemrum på bagepladerne. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.