Karamel- og chokoladetærte

8-10 personer

Vurdering (32 stk)

Ingredienser

Bund
60 g usaltet smør
3 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 dl knuste Digestive-kiks

Karamellag
400 g sød, kondenseret mælk
75 g usaltet smør
1 dl Dansukker Flormelis

Chokoladelag
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
40 g usaltet smør

Pynt, kan udelades
1 dl piskefløde
Chokoladestykker

Instruktioner

Smelt smørret. Bland de knuste kiks, muscovadorørsukker og det smeltede smør sammen. Hæld kiksemassen i en springform. Lad den afkøle i køleskabet.

Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en kasserolle, og varm blandingen igennem, indtil det hele er smeltet. Lad det koge op og derefter småkoge, indtil blandingen er blevet tyk, ca. 8 minutter. Lad blandingen køle lidt af, før fyldet hældes i tærteformen. Stilles i køleskab, indtil karamellen er stivnet.

Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den med fløde, sukker og smør. Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse. Lad den køle af, før den hældes over karamellaget i tærteformen. Stilles i køleskab.

Pynt evt. tærten med flødeskum og chokoladestykker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.