Blød kokoskage med bær

Blød og cremet kokoskage fyldt med blåbær som serveres med et lag af nougat. Smag kokoskagen til med rørsukker og mørkt muscovadosukker. Mums!

10-12 stykker

Vurdering (93 stk)

Ingredienser

4 dl kokosmel
1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
30 g smeltet smør
1 dl hvedemel
2 dl blåbær
4 æg

Glasur
150 g blød nougat (Odense)
50 g mørk chokolade

Pynt
Hindbær og/eller blåbær

Serveres med
2 dl piskefløde
1 dl kvark
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Hindbær

Instruktioner

Bland kokosmel og sukker i en skål. Tilsæt muscovadorørsukker og smør. Bland hvedemel og blåbær, og vend det i blandingen. Tilsæt æg, og rør godt sammen. Hæld dejen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 22 cm i diameter. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad kagen køle af i formen. Smelt nougat og chokolade over vandbad, og hæld massen over kagen. Pynt med hindbær og/eller blåbær. Pisk fløden halvfast. Tilsæt kvark, flormelis og vaniljesukker. Tilsæt hindbær. Server hindbærflødeskummet til kagen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.