Halloween

Mange tænker nok på halloween som noget typisk amerikansk, men faktum er, at højtiden oprindeligt kommer fra Irland og Skotland. I Danmark blev halloween, som falder på den 31. oktober, introduceret i 90’erne. Siden da er halloween blevet mere og mere populær blandt børn såvel som voksne. Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Halloween cake pops

Halloweenkager

Boller med kanelsukker

Kagemonstre

Græskarkage med mascarponecreme

Halloween-popcorn med karamel

Halloween-træstammer

Edderkopper

Fingre

Græskartærte til Halloween

Små søde mus

Spøgelsesmarengs

Mumier

Øjetrøfler

Varm chokolade

Halloweenburgere

Græskarsuppe med spøgelser

Øjensalat

Græskar i lage

Chokolade- og græskarkage

Græskarmarmelade med kokos

Du kan finde flere Halloween-opskrifter her

Vi har svarene på spørgsmålene om hvad man skal bage til Halloween

Traditionen stammer fra USA, hvor børn går "slik eller ballade" og får slik som en belønning i stedet for at lave drillerier.

Man kan lave uhyggelig pynt, arrangere et spøgelseshus, udskære græskar, lave Halloween-mad og lege skræmmende lege, f.eks. en uhyggelig skattejagt.

Halloween fejres den 31. oktober, men fester kan holdes både før og efter denne dato.

Ja, kødet fra Halloween-græskar kan bruges til supper, bagværk og andre retter. Til madlavning anvender man typisk Hokkaido-græskar, Butternut-græskar eller Muskatgræskar.

Dekorative græskar, som ofte bruges til udskæring til Halloween, kan også spises, men de har typisk en mindre intens smag og en mere trævlet konsistens.

I USA spiser man typisk græskarretter, karamelliserede æbler, slik og halloween-inspirerede kager.

Lav sjove Halloween-aktiviteter med børnene som græskarudskæring, kostumeværksted og  Halloween-bagning. Organiser en skattejagt med Halloween-tema og fortæl uhyggelige historier. Lav kreative Halloween-dekorationer sammen.

Halloween-traditioner inkluderer græskarudskæring, kostumer og trick-or-treat. Man holder Halloween-fester, pynter uhyggeligt op og fortæller uhyggelige historier eller ser uhyggelige film.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?