Ingredienser
150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Bagesukker
2 æg
100 g chokolade
200 g revet butternutsquash (moskusgræskar)
2 1/2 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. friskpresset appelsinsaft
revet appelsinskal
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk smør og begge slags sukker til en luftig blanding. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.
Smelt chokoladen over et vandbad, og stil den til side for at afkøle.
Riv græskaret, og rør det i smørblandingen. Vend blandingen i den smeltede chokolade.
Bland hvedemed, bagepulver og kanel, og vend det i dejen.
Smør en randform, og hæld dejen deri. Glat overfladen med en dejskraber.
Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 45 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i ca. 10 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle helt af. Læg et viskestykke over.
Rør glasuren sammen af florsukker og friskpresset appelsinsaft. Pynt kagen, når den er helt afkølet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.