Chokolade- og græskarkage

ca. 8 portioner

1,5 time

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Bagesukker
2 æg
100 g chokolade
200 g revet butternutsquash (moskusgræskar)
2 1/2 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. friskpresset appelsinsaft
revet appelsinskal

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Pisk smør og begge slags sukker til en luftig blanding. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Smelt chokoladen over et vandbad, og stil den til side for at afkøle.

Riv græskaret, og rør det i smørblandingen. Vend blandingen i den smeltede chokolade.

Bland hvedemed, bagepulver og kanel, og vend det i dejen.

Smør en randform, og hæld dejen deri. Glat overfladen med en dejskraber.

Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 45 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i ca. 10 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle helt af. Læg et viskestykke over.

Rør glasuren sammen af florsukker og friskpresset appelsinsaft. Pynt kagen, når den er helt afkølet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.