Chokolade- og græskarkage

ca. 8 portioner

PT1H

1,5 time

Vurdering (4 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Bagesukker
2 æg
100 g chokolade
200 g revet butternutsquash (moskusgræskar)
2 1/2 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. friskpresset appelsinsaft
revet appelsinskal

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Pisk smør og begge slags sukker til en luftig blanding. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Smelt chokoladen over et vandbad, og stil den til side for at afkøle.

Riv græskaret, og rør det i smørblandingen. Vend blandingen i den smeltede chokolade.

Bland hvedemed, bagepulver og kanel, og vend det i dejen.

Smør en randform, og hæld dejen deri. Glat overfladen med en dejskraber.

Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 45 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i ca. 10 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle helt af. Læg et viskestykke over.

Rør glasuren sammen af florsukker og friskpresset appelsinsaft. Pynt kagen, når den er helt afkølet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.