Chokolade- og græskarkage - Opskrifter

Chokolade- og græskarkage

ca. 8 portioner 1,5 time
Chokolade- og græskarkage
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 dl Dansukker Bagesukker
  • 2 æg
  • 100 g chokolade
  • 200 g revet butternutsquash (moskusgræskar)
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel

Glasur

  • 2 dl Dansukker Flormelis
  • 1 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • revet appelsinskal

Sæt ovnen på 175 °C.

Pisk smør og begge slags sukker til en luftig blanding. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Smelt chokoladen over et vandbad, og stil den til side for at afkøle.

Riv græskaret, og rør det i smørblandingen. Vend blandingen i den smeltede chokolade.

Bland hvedemed, bagepulver og kanel, og vend det i dejen.

Smør en randform, og hæld dejen deri. Glat overfladen med en dejskraber.

Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 45 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i ca. 10 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle helt af. Læg et viskestykke over.

Rør glasuren sammen af florsukker og friskpresset appelsinsaft. Pynt kagen, når den er helt afkølet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;