Græskarkage med mascarponecreme

Halloweenkage - en vidunderligt saftig græskarkage med lækker mascarponecreme. Dekorer med skræmmende øjne lavet af slikstænger.

12-16 stk.

PT40M

45 minutter

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Græskarkage
300 g butternut squash
4 æg
2 dl rapsolie
2 dl Dansukker Sukker
2 dl Dansukker Brun Farin
4 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme

Mascarponecreme
250 g mascarponeost
3-4 dl Dansukker Flormelis
2 tsk vaniljesukker

Dekoration
Slikstænger

Instruktioner

Forvarm ovnen til 225°C.

Skræl græskarret, skær det i halve, fjern frøene og riv frugtkødet groft.

Pisk æg, olie og sukker sammen i en skål og tilsæt frugtstykkeren fra græskarret. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og vend dem i æggemassen.

Smør en bageform, ca. 20x30 cm, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad kagerne køle af.

Forbered glasuren. Pisk mascarpone, flormelis og vaniljesukker jævnt sammen i en skål. Bred glasuren over den kolde græskarkage.

Skær kagen i lige store firkanter, klip slikstængerne i små stykker og placer dem som øjne på hver firkant. Opbevar kagerne i køleskabet indtil de skal serveres.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.