Ingredienser
100 g smør
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker eller Brun Farin
3 spsk. kakao
1 tsk vaniljesukker
ca. 200 g (ca. 5 dl) kagekrummer fra chokoladekage eller sandkage
1 spsk. rom eller kogt kaffe
Pynt
marcipan, grøn eller orange
mørk og lys chokolade
spiselige øjne, til Frankenstein
grøn marcipan eller andet slik, der kan være stilk på græskarret
Instruktioner
Bland alle ingredienserne i en skål.
Hvis du vil lave Frankenstein, skal du dele dejen i 2 stykker. Rul hver del ud i en lang pølse, form den så den bliver firkantet. Læg den på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer den i fryseren.
Hvis du vil lave græskar, skal du dele dejen i 15 stykker afhængigt af, hvor store de skal være. Tril dem til kugler. Læg dem på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer dem i fryseren.
I mellemtiden ruller du marcipanen ud.
For at lave små Frankenstein, dækker du den firkantede pølse med grøn marcipan og skærer den i mindre stykker. Læg stykkerne med den ene side uden marcipan nedad på et skærebræt med bagepapir. Stil dem i køleskabet.
Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul, og sprøjt chokoladen på toppen af Frankenstein-figurerne så det ligner hår. Sprøjt en mund og sæt derefter de spiselige øjne på med chokolade.
Lav små græskar ved at beklæde kuglerne med orange marcipan og lave små folder i marcipanen med kanten af en kniv. Lav en lille fordybning i toppen, hvor stilken skal sidde. Form lidt grøn marcipan til en stilk og tryk det ned i hullet. Læg dem tilbage på skærebrættet med bagepapir, og stil dem i køleskabet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?