Halloween-træstammer

Sjov til Halloween. Lav træstammer formet som uhyggelige grønne Hulks eller flotte orange græskar.

ca. 15 græskar og 10 Hulks

Vurdering (20 stk)

Ingredienser

100 g smør
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker eller Brun Farin 
3 spsk. kakao
1 tsk vaniljesukker
ca. 200 g (ca. 5 dl) kagekrummer fra chokoladekage eller sandkage
1 spsk. rom eller kogt kaffe

Pynt
marcipan, grøn eller orange
mørk og lys chokolade
spiselige øjne, til hulk
grøn marcipan eller andet slik, der kan være stilk på græskarret

Instruktioner

Bland alle ingredienserne i en skål.

Hvis du vil lave Hulk, skal du dele dejen i 2 stykker. Rul hver del ud i en lang pølse, form den så den bliver firkantet. Læg den på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer den i fryseren.

Hvis du vil lave græskar, skal du dele dejen i 15 stykker afhængigt af, hvor store de skal være. Tril dem til kugler. Læg dem på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer dem i fryseren.

I mellemtiden ruller du marcipanen ud.

For at lave små Hulk, dækker du den firkantede pølse med grøn marcipan og skærer den i mindre stykker. Læg stykkerne med den ene side uden marcipan nedad på et skærebræt med bagepapir. Stil dem i køleskabet.

Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul, og sprøjt chokoladen på toppen af Hulk-figurerne så det ligner hår. Sprøjt en mund og sæt derefter de spiselige øjne på med chokolade.

Lav små græskar ved at beklæde kuglerne med orange marcipan og lave små folder i marcipanen med kanten af en kniv. Lav en lille fordybning i toppen, hvor stilken skal sidde. Form lidt grøn marcipan til en stilk og tryk det ned i hullet. Læg dem tilbage på skærebrættet med bagepapir, og stil dem i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.