Halloween-træstammer

Sjov til Halloween. Lav træstammer formet som uhyggelige grønne Frankenstein eller flotte orange græskar.

ca. 15 græskar og 10 Frankenstein

Vurdering (21 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smør
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker eller Brun Farin 
3 spsk. kakao
1 tsk vaniljesukker
ca. 200 g (ca. 5 dl) kagekrummer fra chokoladekage eller sandkage
1 spsk. rom eller kogt kaffe

Pynt
marcipan, grøn eller orange
mørk og lys chokolade
spiselige øjne, til Frankenstein
grøn marcipan eller andet slik, der kan være stilk på græskarret

Instruktioner

Bland alle ingredienserne i en skål.

Hvis du vil lave Frankenstein, skal du dele dejen i 2 stykker. Rul hver del ud i en lang pølse, form den så den bliver firkantet. Læg den på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer den i fryseren.

Hvis du vil lave græskar, skal du dele dejen i 15 stykker afhængigt af, hvor store de skal være. Tril dem til kugler. Læg dem på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer dem i fryseren.

I mellemtiden ruller du marcipanen ud.

For at lave små Frankenstein, dækker du den firkantede pølse med grøn marcipan og skærer den i mindre stykker. Læg stykkerne med den ene side uden marcipan nedad på et skærebræt med bagepapir. Stil dem i køleskabet.

Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul, og sprøjt chokoladen på toppen af Frankenstein-figurerne så det ligner hår. Sprøjt en mund og sæt derefter de spiselige øjne på med chokolade.

Lav små græskar ved at beklæde kuglerne med orange marcipan og lave små folder i marcipanen med kanten af en kniv. Lav en lille fordybning i toppen, hvor stilken skal sidde. Form lidt grøn marcipan til en stilk og tryk det ned i hullet. Læg dem tilbage på skærebrættet med bagepapir, og stil dem i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.