Ingredienser
100 g smør
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker eller Brun Farin
3 spsk. kakao
1 tsk vaniljesukker
ca. 200 g (ca. 5 dl) kagekrummer fra chokoladekage eller sandkage
1 spsk. rom eller kogt kaffe
Pynt
marcipan, grøn eller orange
mørk og lys chokolade
spiselige øjne, til Frankenstein
grøn marcipan eller andet slik, der kan være stilk på græskarret
Instruktioner
Bland alle ingredienserne i en skål.
Hvis du vil lave Frankenstein, skal du dele dejen i 2 stykker. Rul hver del ud i en lang pølse, form den så den bliver firkantet. Læg den på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer den i fryseren.
Hvis du vil lave græskar, skal du dele dejen i 15 stykker afhængigt af, hvor store de skal være. Tril dem til kugler. Læg dem på et skærebræt beklædt med bagepapir, og placer dem i fryseren.
I mellemtiden ruller du marcipanen ud.
For at lave små Frankenstein, dækker du den firkantede pølse med grøn marcipan og skærer den i mindre stykker. Læg stykkerne med den ene side uden marcipan nedad på et skærebræt med bagepapir. Stil dem i køleskabet.
Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul, og sprøjt chokoladen på toppen af Frankenstein-figurerne så det ligner hår. Sprøjt en mund og sæt derefter de spiselige øjne på med chokolade.
Lav små græskar ved at beklæde kuglerne med orange marcipan og lave små folder i marcipanen med kanten af en kniv. Lav en lille fordybning i toppen, hvor stilken skal sidde. Form lidt grøn marcipan til en stilk og tryk det ned i hullet. Læg dem tilbage på skærebrættet med bagepapir, og stil dem i køleskabet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.