Boller med kanelsukker

Boller penslet med smør og dyppet i kanelsukker, formet som små græskar – perfekte Halloween-boller. Bag disse græskarboller i efteråret.

ca. 40 boller

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
50 g gær
5 dl mælk, stuetemperatur
150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel
1/2 tsk salt

Pensling
Æg + salt + vand

Kanelsukker
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 spsk kanel, stødt

Øvrigt
Kanelstænger

Instruktioner

Smuldr gæren i en dejskål og tilsæt mælk. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og 2/3 af melet. Arbejd dejen blank og smidig. Tilsæt salt og resten af melet og arbejd med dejen, indtil den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Tag dejen op på et melet bord og ælt den smidig. Del dejen i ca. 40 boller på 50 gram. Rul til kugler og klip 40 stegesnore. Læg hver kugle på midten af en snor. Vend dejen og kryds snoren i modsat retning for at lave et kryds, og vend derefter dejen tilbage. Gentag dette to gange mere og kryds hver fjerdedel af dejen for i alt at skabe 8 dele. Bind snoren løst øverst og klip overskydende snor af.

Læg græskarbollerne på bageplader med bagepapir. Lad hæve under et klæde i 40-50 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C. Pensl græskarbollerne med æg, der er pisket med lidt salt og vand. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad køle af på en rist og klip derefter snoren af.

Smelt smør og bland sukker med kanel. Pensl bollerne med smørret og dyp i kanelsukkeret. Del kanelstængerne på midten og sæt dem i midten af bollerne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.