Boller med kanelsukker

Boller penslet med smør og dyppet i kanelsukker, formet som små græskar – perfekte Halloween-boller. Bag disse græskarboller i efteråret.

ca. 40 boller

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
50 g gær
5 dl mælk, stuetemperatur
150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel
1/2 tsk salt

Pensling
Æg + salt + vand

Kanelsukker
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 spsk kanel, stødt

Øvrigt
Kanelstænger

Instruktioner

Smuldr gæren i en dejskål og tilsæt mælk. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og 2/3 af melet. Arbejd dejen blank og smidig. Tilsæt salt og resten af melet og arbejd med dejen, indtil den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Tag dejen op på et melet bord og ælt den smidig. Del dejen i ca. 40 boller på 50 gram. Rul til kugler og klip 40 stegesnore. Læg hver kugle på midten af en snor. Vend dejen og kryds snoren i modsat retning for at lave et kryds, og vend derefter dejen tilbage. Gentag dette to gange mere og kryds hver fjerdedel af dejen for i alt at skabe 8 dele. Bind snoren løst øverst og klip overskydende snor af.

Læg græskarbollerne på bageplader med bagepapir. Lad hæve under et klæde i 40-50 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C. Pensl græskarbollerne med æg, der er pisket med lidt salt og vand. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad køle af på en rist og klip derefter snoren af.

Smelt smør og bland sukker med kanel. Pensl bollerne med smørret og dyp i kanelsukkeret. Del kanelstængerne på midten og sæt dem i midten af bollerne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.