Øjensalat - Opskrifter

Øjensalat

4 portioner
Øjensalat
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

300 g hakket oksekød
1 spsk. smør eller margarine
1-2 tsk. chilipulver
1-2 knsp. cayennepeber
1/2 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 hakket løg
2 finthakkede fed hvidløg (kan udelades)
4 dl kogte kidneybønner
1-2 tomater i skiver
4 små mozzarellaboller
4 sorte, halverede oliven
spirer eller karse

Sauce
1 dl hakkede tomater
1 spsk. olie
2-3 tsk. balsamicovineddike
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 revet fed hvidløg

Smelt fedtstoffet på en stegepande, og brun kød, løg og hvidløg. Smag til med salt, cayennepeber og sukker. Tilsæt bønnerne. Fordel på fire tallerkener. Læg to tomatskiver midt på salaten. Læg en halv mozzarellabolle på hver tomatskive, og tryk en halv oliven fast på hver mozzarellabolle. Læg lidt spirer eller karse over tomatskiverne som hår. Rør ingredienserne til saucen sammen. Server saucen til salaten, og salat og brød, f.eks. knoglebrødet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;