Brownie tærte med cognac/trøffel

ca. 20 stykker

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

200 g smør
200 g mørk chokolade
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
300 g blandede nødder

Trøffel
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
25 g smør
1/2 dl cognac

Instruktioner

Smør en springform, 24 cm i diameter. Rist nødderne på en tør stegepande. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. Rør de to slags sukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Kom æggene i et ad gangen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad den køle af.

Trøffel
Bland fløde og muscovadorørsukker og kog det op. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den ned i flødeblandingen og rør, til den er smeltet. Rør smørret i. Tilsæt cognac. Lad det stivne, inden det smøres ud eller sprøjtes over kagen. Opbevar tærten i køleskabet og server den i mindre stykker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.