Brownie tærte med cognac/trøffel

ca. 20 stykker

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

200 g smør
200 g mørk chokolade
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
300 g blandede nødder

Trøffel
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
25 g smør
1/2 dl cognac

Instruktioner

Smør en springform, 24 cm i diameter. Rist nødderne på en tør stegepande. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. Rør de to slags sukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Kom æggene i et ad gangen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad den køle af.

Trøffel
Bland fløde og muscovadorørsukker og kog det op. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den ned i flødeblandingen og rør, til den er smeltet. Rør smørret i. Tilsæt cognac. Lad det stivne, inden det smøres ud eller sprøjtes over kagen. Opbevar tærten i køleskabet og server den i mindre stykker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.