Æblefirkanter med marcipan

Prøv disse saftige æblefirkanter med marcipan, de er så lækre! Blød sukkerbrødskage fyldt med kanelæbler og marcipan. Pynt dem med glasur og ristede mandler.

Ca. 30 stykker

PT1H

Ca. 1,5 time

Vurdering (396 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kanelæbler
3 æbler, valgfri sort
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker

Sukkerbrødskage
150 g smør, stuetemperatur
2 dl Dansukker Bagesukker
3 æg
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
0,5 dl mælk

Fyld
75 g smør
150 g marcipan
2 spsk. mælk

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 spsk. vand

Pynt
1 dl hakkede, ristede mandler

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i skiver. Læg dem i en skål sammen med rørsukker, kanel og vaniljesukker. Rør, så æblerne dækkes med kanelsukker. Stil blandingen til side.

Forbered sukkerbrødskagen. Skær smørret i mindre stykker, og pisk det med bagesukker i en skål. Tilsæt et æg ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Vend det i smørblandingen. Tilsæt mælken, og rør rundt.

Smør en bageform, ca. 20 x 25 cm, og hæld dejen i. Fordel æbleskiverne i sukkerbrødsdejen. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Forbered fyldet. Smelt smørret, og riv marcipanen. Pisk det sammen, og tilsæt mælken. Pisk, til blandingen er jævn.

Tag æblekagen ud af ovnen, og lad den køle i 5 minutter. Prik huller i den varme æblekage, og fordel fyldet deri. Lad dem køle helt af.

Pisk ingredienserne til glasuren sammen. Hak mandlerne, og rist dem på en tør pande.

Fordel glasuren på den afkølede kage, og strø de ristede mandler over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.