Æblefirkanter med marcipan

Prøv disse saftige æblefirkanter med marcipan, de er så lækre! Blød sukkerbrødskage fyldt med kanelæbler og marcipan. Pynt dem med glasur og ristede mandler.

Ca. 30 stykker

PT1H

Ca. 1,5 time

Vurdering (395 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kanelæbler
3 æbler, valgfri sort
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker

Sukkerbrødskage
150 g smør, stuetemperatur
2 dl Dansukker Bagesukker
3 æg
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
0,5 dl mælk

Fyld
75 g smør
150 g marcipan
2 spsk. mælk

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 spsk. vand

Pynt
1 dl hakkede, ristede mandler

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i skiver. Læg dem i en skål sammen med rørsukker, kanel og vaniljesukker. Rør, så æblerne dækkes med kanelsukker. Stil blandingen til side.

Forbered sukkerbrødskagen. Skær smørret i mindre stykker, og pisk det med bagesukker i en skål. Tilsæt et æg ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Vend det i smørblandingen. Tilsæt mælken, og rør rundt.

Smør en bageform, ca. 20 x 25 cm, og hæld dejen i. Fordel æbleskiverne i sukkerbrødsdejen. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Forbered fyldet. Smelt smørret, og riv marcipanen. Pisk det sammen, og tilsæt mælken. Pisk, til blandingen er jævn.

Tag æblekagen ud af ovnen, og lad den køle i 5 minutter. Prik huller i den varme æblekage, og fordel fyldet deri. Lad dem køle helt af.

Pisk ingredienserne til glasuren sammen. Hak mandlerne, og rist dem på en tør pande.

Fordel glasuren på den afkølede kage, og strø de ristede mandler over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.