Berlinere m. pæremarmelade

Jeg har længe ikke gidet at lave min egen marmelade, da jeg ofte synes, det er lidt bøvlet med diverse gelatinemidler til netop disse opskrifter. Men det her syltesukker har virkelig givet mig blod på tanden. Det er så nemt, og jeg er virkelig begejstret! Prøv det selv med min egen opskrift på pæremarmelade med stjerneanis.
- Opskrift Terese Sau Hansen

10 stk.

Vurdering (1 st)

Ingredienser

Pæremarmelade m. stjerneanis
475 g pærer
225 g syltesukker med pektin fra Dansukker
2 tsk. vaniljesukker
2 hele stjerneanis
Saft fra 1 citron

Dej
50 g gær
2 dl koldt sødmælk
1 spsk. sukker
3 æg
1 vaniljestang (kornene heraf)
2 øko citroner (skallen heraf)
600 g hvedemel (cirka)
1 nip salt
100 g blødt smør

Andet
2 liter fritureolie (oh yes)
Almindelig sukker

Instruktioner

Pæremarmelade
Tilsæt alt i en gryde og kog det op. Lad det koge 7-8 minutter. Hæld på et rent syltetøjsglas og lad det køle ved stuetemperatur uden låg på. Imens marmeladen køler forberedes dejen til berlinerne.

OBS! Hvis du blot ønsker at lave marmeladen, lad den da køle ved stuetemperatur uden låg. Når marmeladen har sat sig og er kølet kom da låg på og stil i køleskabet.

Dej
Smuldr gæret og opløs i den kolde sødmælk. Tilsæt sukker, æg, vaniljekorn og citronskal og rør det godt sammen. Tilsæt nu cirka en tredjedel af hvedemel og ælt i til der ingen klumper er. Tilsæt salt og gradvist resten af hvedemelet mens der æltes. Til sidst tilsættes den bløde smør i tern og æltes i. Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet i en skål dækket til med husholdningsfilm og fugtigt hviskestykke.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dele i ti lige store dele. Bollerne skal veje cirka 100 g pr. stk. Form dem runde og ensartede, og læg dem med god afstand til hinanden på noget bagepapir. Læg nu igen husholdningsfilm og et fugtigt klæde over dem, og lad dem efterhæve cirka 30 minutter. OBS! Hav gerne et lille stykke dej til overs, som du kan bruge til at teste oliens temperatur med.

Varm olien langsomt op i en gryde til den når omkring 175 grader. Det er vigtigt hele tiden at holde øje med temperaturen, og at holde den nogenlunde stabil. Du kan eventuelt teste den lille dejklump, du havde til overs, om du synes, at den får en fin farve efter et par minutters tid i olien.

Berlinerne skal have cirka tre-fire minutter på hver side. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at dryppe olien af.

Når berlinerne er kølet fyldes de nu med den afkølede pæremarmelade.

Vend dem til sidst i almindelig sukker.

Ps. De skal gerne spises med det samme eller på dagen. Hvilket ingen vil klage over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.