Berlinere m. pæremarmelade

Jeg har længe ikke gidet at lave min egen marmelade, da jeg ofte synes, det er lidt bøvlet med diverse gelatinemidler til netop disse opskrifter. Men det her syltesukker har virkelig givet mig blod på tanden. Det er så nemt, og jeg er virkelig begejstret! Prøv det selv med min egen opskrift på pæremarmelade med stjerneanis.
- Opskrift Terese Sau Hansen

10 stk.

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Pæremarmelade m. stjerneanis
475 g pærer
225 g syltesukker med pektin fra Dansukker
2 tsk. vaniljesukker
2 hele stjerneanis
Saft fra 1 citron

Dej
50 g gær
2 dl koldt sødmælk
1 spsk. sukker
3 æg
1 vaniljestang (kornene heraf)
2 øko citroner (skallen heraf)
600 g hvedemel (cirka)
1 nip salt
100 g blødt smør

Andet
2 liter fritureolie (oh yes)
Almindelig sukker

Instruktioner

Pæremarmelade
Tilsæt alt i en gryde og kog det op. Lad det koge 7-8 minutter. Hæld på et rent syltetøjsglas og lad det køle ved stuetemperatur uden låg på. Imens marmeladen køler forberedes dejen til berlinerne.

OBS! Hvis du blot ønsker at lave marmeladen, lad den da køle ved stuetemperatur uden låg. Når marmeladen har sat sig og er kølet kom da låg på og stil i køleskabet.

Dej
Smuldr gæret og opløs i den kolde sødmælk. Tilsæt sukker, æg, vaniljekorn og citronskal og rør det godt sammen. Tilsæt nu cirka en tredjedel af hvedemel og ælt i til der ingen klumper er. Tilsæt salt og gradvist resten af hvedemelet mens der æltes. Til sidst tilsættes den bløde smør i tern og æltes i. Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet i en skål dækket til med husholdningsfilm og fugtigt hviskestykke.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dele i ti lige store dele. Bollerne skal veje cirka 100 g pr. stk. Form dem runde og ensartede, og læg dem med god afstand til hinanden på noget bagepapir. Læg nu igen husholdningsfilm og et fugtigt klæde over dem, og lad dem efterhæve cirka 30 minutter. OBS! Hav gerne et lille stykke dej til overs, som du kan bruge til at teste oliens temperatur med.

Varm olien langsomt op i en gryde til den når omkring 175 grader. Det er vigtigt hele tiden at holde øje med temperaturen, og at holde den nogenlunde stabil. Du kan eventuelt teste den lille dejklump, du havde til overs, om du synes, at den får en fin farve efter et par minutters tid i olien.

Berlinerne skal have cirka tre-fire minutter på hver side. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at dryppe olien af.

Når berlinerne er kølet fyldes de nu med den afkølede pæremarmelade.

Vend dem til sidst i almindelig sukker.

Ps. De skal gerne spises med det samme eller på dagen. Hvilket ingen vil klage over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.