Karamelsnitter med æblemarmelade

Fantastiske karamelsnitter med æblemarmelade. Nyd smagen af karamel kombineret med den syrlige smag fra æblemarmeladen. Top dine karamelkager med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Æblemarmelade
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamelsnitter
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Rørsukker
2 spsk. Dansukker ØKO Lys Sirup
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Pynt
hakkede mandler
2 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Kog marmeladen dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog marmeladen i 10 minutter. Kom marmeladen på et på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Pisk smør, rørsukker og sirup sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og tilsæt smørblandingen. Ælt det sammen til en dej.

Rul dejen til 4 stænger, og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Tryk stængerne lidt flade, og lav en fordybning i midten på den lange led. Fyld fordybningen med æblemarmelade.

Nip dejen sammen over fordybningen, så marmeladen bliver indbagt i dejen. Tryk stængerne lidt flade, og tryk til sidst et mønster med en gaffel. Drys med hakkede mandler og kardemomme.

Bages nederst i ovnen i 10-11 minutter. Lad stængerne køle lidt af, inden du skærer dem ud i snitter. Kagerne er bedst samme dag eller nogle dage efter. Marmeladen er lækkert i kagerne, men gør også at de let bliver bløde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.