Karamelsnitter med æblemarmelade - Opskrifter

Karamelsnitter med æblemarmelade

ca. 40 stk. 1 time
Fantastiske karamelsnitter med æblemarmelade. Nyd smagen af karamel kombineret med den syrlige smag fra æblemarmeladen. Top dine karamelkager med mandel og kardemomme.
Karamelsnitter med æblemarmelade
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Æblemarmelade

    • 3 æbler, ca. 300 g
    • 4 spsk. citronsaft
    • Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Karamelsnitter

    • 200 g blødt smør
    • 2 dl Dansukker Rørsukker
    • 2 spsk. Dansukker ØKO Lys Sirup
    • 4 dl hvedemel
    • 2 tsk. bagepulver

    Pynt

    • hakkede mandler
    • 2 tsk. stødt kardemomme

    Kog marmeladen dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog marmeladen i 10 minutter. Kom marmeladen på et på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

    Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

    Pisk smør, rørsukker og sirup sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og tilsæt smørblandingen. Ælt det sammen til en dej.

    Rul dejen til 4 stænger, og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Tryk stængerne lidt flade, og lav en fordybning i midten på den lange led. Fyld fordybningen med æblemarmelade.

    Nip dejen sammen over fordybningen, så marmeladen bliver indbagt i dejen. Tryk stængerne lidt flade, og tryk til sidst et mønster med en gaffel. Drys med hakkede mandler og kardemomme.

    Bages nederst i ovnen i 10-11 minutter. Lad stængerne køle lidt af, inden du skærer dem ud i snitter. Kagerne er bedst samme dag eller nogle dage efter. Marmeladen er lækkert i kagerne, men gør også at de let bliver bløde.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;