Karamelsnitter med æblemarmelade

Fantastiske karamelsnitter med æblemarmelade. Nyd smagen af karamel kombineret med den syrlige smag fra æblemarmeladen. Top dine karamelkager med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

PT55M

1 time

Vurdering (29 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Æblemarmelade
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamelsnitter
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Rørsukker
2 spsk. Dansukker ØKO Lys Sirup
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Pynt
hakkede mandler
2 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Kog marmeladen dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog marmeladen i 10 minutter. Kom marmeladen på et på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Pisk smør, rørsukker og sirup sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og tilsæt smørblandingen. Ælt det sammen til en dej.

Rul dejen til 4 stænger, og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Tryk stængerne lidt flade, og lav en fordybning i midten på den lange led. Fyld fordybningen med æblemarmelade.

Nip dejen sammen over fordybningen, så marmeladen bliver indbagt i dejen. Tryk stængerne lidt flade, og tryk til sidst et mønster med en gaffel. Drys med hakkede mandler og kardemomme.

Bages nederst i ovnen i 10-11 minutter. Lad stængerne køle lidt af, inden du skærer dem ud i snitter. Kagerne er bedst samme dag eller nogle dage efter. Marmeladen er lækkert i kagerne, men gør også at de let bliver bløde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.