Karamelsnitter med æblemarmelade

Fantastiske karamelsnitter med æblemarmelade. Nyd smagen af karamel kombineret med den syrlige smag fra æblemarmeladen. Top dine karamelkager med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

PT55M

1 time

Vurdering (29 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Æblemarmelade
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamelsnitter
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Rørsukker
2 spsk. Dansukker ØKO Lys Sirup
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Pynt
hakkede mandler
2 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Kog marmeladen dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog marmeladen i 10 minutter. Kom marmeladen på et på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Pisk smør, rørsukker og sirup sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og tilsæt smørblandingen. Ælt det sammen til en dej.

Rul dejen til 4 stænger, og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Tryk stængerne lidt flade, og lav en fordybning i midten på den lange led. Fyld fordybningen med æblemarmelade.

Nip dejen sammen over fordybningen, så marmeladen bliver indbagt i dejen. Tryk stængerne lidt flade, og tryk til sidst et mønster med en gaffel. Drys med hakkede mandler og kardemomme.

Bages nederst i ovnen i 10-11 minutter. Lad stængerne køle lidt af, inden du skærer dem ud i snitter. Kagerne er bedst samme dag eller nogle dage efter. Marmeladen er lækkert i kagerne, men gør også at de let bliver bløde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.