Is
Sauce
Til kagen
Pynt
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt rom, rosiner og nødder. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.
Bland sirup og rom, og stil det til side indtil serveringen.
Riv marcipanen, og pisk den sammen med fedtstoffet. Tilsæt æggene, et ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og bland det hele til en jævn dej. Skræl pærerne, skær dem i stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en stor smurt form eller 8-10 smurte portionsforme. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min. for små forme og ca. 35 min. for en stor form. Drys lidt flormelis over kagen/kagerne inden servering. Server kagen lun eller kold sammen med en skefuld romis og saucen.
Opskriften er udarbejdet af