Pærekage med romis

8-10 portioner

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnødder

Sauce
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom

Til kagen
300 g marcipan
150 g smør eller margarine
2 æg
1 1/4 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
4-5 pærer

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt rom, rosiner og nødder. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Bland sirup og rom, og stil det til side indtil serveringen.

Riv marcipanen, og pisk den sammen med fedtstoffet. Tilsæt æggene, et ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og bland det hele til en jævn dej. Skræl pærerne, skær dem i stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en stor smurt form eller 8-10 smurte portionsforme. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min. for små forme og ca. 35 min. for en stor form. Drys lidt flormelis over kagen/kagerne inden servering. Server kagen lun eller kold sammen med en skefuld romis og saucen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.