Pærekage med romis

8-10 portioner

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnødder

Sauce
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom

Til kagen
300 g marcipan
150 g smør eller margarine
2 æg
1 1/4 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
4-5 pærer

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt rom, rosiner og nødder. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Bland sirup og rom, og stil det til side indtil serveringen.

Riv marcipanen, og pisk den sammen med fedtstoffet. Tilsæt æggene, et ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og bland det hele til en jævn dej. Skræl pærerne, skær dem i stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en stor smurt form eller 8-10 smurte portionsforme. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min. for små forme og ca. 35 min. for en stor form. Drys lidt flormelis over kagen/kagerne inden servering. Server kagen lun eller kold sammen med en skefuld romis og saucen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.