Ingredienser
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 æg
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Fyld
2 syrlige æbler
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl vand
Pynt
1 spsk Dansukker Rørsukker
1 tsk stødt kanel
Instruktioner
Stil ovnen på 175 °C.
Skær de skrællede, udkernede æbler i både. Kog dem lige knap møre i sirup og vand.
Rør fedtstof og sukker blødt. Tilsæt ægget.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i smørblandingen.
Tryk 3/4 af dejen ud i en form. Læg æblebådene ovenpå. Rul resten af dejen ud, og skær den i strimler, som lægges i et rudemønster over æblerne.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den afkøle. Drys kagen med en balnding af Rørsukker og kanel. Serveres f.eks. med en smule vanilleis eller letpisket flødeskum til.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.