Pæregalette med Chèvre

10 portioner

1 time og 15 minutter

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Galettedej
220 g smør
4 1/2 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Flormelis
1/2 tsk. salt
3/4 dl vand

Topping
100 g Chèvre
2-3 pærer
1 dl hasselnødder
2 spsk. Dansukker Mørk Sirup

Pensling
1 æggehvide

Instruktioner

Start med galettedejen. Del smørret i mindre bidder, og læg det i en foodprocessor. Bland det hurtigt med hvedemel, flormelis og salt. Tilsæt vand og kør, til dejen samler sig.

Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 °C.

Skær chèvren i tynde skiver. Skyl og udkern pærerne, og skær dem i skiver.

Hæld hasselnødderne i en skål, og tilsæt siruppen. Rør rundt.

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og rul den ud i en nogenlunde rund form på et meldrysset bord i ca. 1/2 cm tykkelse. Læg tærtedejen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Læg pæreskiverne og chèvren i midten af tærtebunden, og strø hasselnødderne over. Fold kanterne ind imod midten, og pensl med letpisket æggehvide.

Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad brødene køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.