Ingredienser
Pærekage
100 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker ØKO Brun Farin
2 æg
4 dl mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
2 tsk. citronsaft
2 tsk. frisk rosmarin (du kan også bruge tørret)
2-3 pærer
1/2 dl pistacienødder
Instruktioner
Forvarm ovnen til 150 °C varmluft.
Pisk smør og brun farin sammen i en skål, til det er luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen under fortsat piskning.
Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i blandingen. Tilsæt fintrevet citronskal samt den pressede citronsaft. Hak den friske rosmarin, og kom den i dejen.
Smør en aflang tærteform, som måler ca. 13 x 36 cm, og hæld dejen i. Fordel dejen jævnt i tærteformen.
Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer på række i formen, så den spidse ende vender skiftevis den ene og den anden vej. Hak pistacienødderne, og drys dem over.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad den køle af. Server med flødeskum eller vaniljeis.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.