Pærekage med rosmarin

Pærekage med rosmarin, en glutenfri kage med det lille ekstra. Nyd smagen af mandler, brun farin, kardemomme, citron, rosmarin, pistacie og pærer.

8 portioner

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (16 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Pærekage
100 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker ØKO Brun Farin
2 æg
4 dl mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
2 tsk. citronsaft
2 tsk. frisk rosmarin (du kan også bruge tørret)
2-3 pærer
1/2 dl pistacienødder

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150 °C varmluft.

Pisk smør og brun farin sammen i en skål, til det er luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i blandingen. Tilsæt fintrevet citronskal samt den pressede citronsaft. Hak den friske rosmarin, og kom den i dejen.

Smør en aflang tærteform, som måler ca. 13 x 36 cm, og hæld dejen i. Fordel dejen jævnt i tærteformen.

Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer på række i formen, så den spidse ende vender skiftevis den ene og den anden vej. Hak pistacienødderne, og drys dem over.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad den køle af. Server med flødeskum eller vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.