Pærekage med rosmarin - Opskrifter

Pærekage med rosmarin

8 portioner ca. 1 time
Pærekage med rosmarin, en glutenfri kage med det lille ekstra. Nyd smagen af mandler, brun farin, kardemomme, citron, rosmarin, pistacie og pærer.
Pærekage med rosmarin
Bedømmelse: (8vurderinger)

Ingredienser

    Pærekage

    • 100 g blødt smør
    • 1 1/2 dl Dansukker ØKO Brun Farin
    • 2 æg
    • 4 dl mandelmel
    • 1 tsk. bagepulver
    • 1 tsk. stødt kardemomme
    • Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
    • 2 tsk. citronsaft
    • 2 tsk. frisk rosmarin (du kan også bruge tørret)
    • 2-3 pærer
    • 1/2 dl pistacienødder

    Forvarm ovnen til 150 °C varmluft.

    Pisk smør og brun farin sammen i en skål, til det er luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen under fortsat piskning.

    Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i blandingen. Tilsæt fintrevet citronskal samt den pressede citronsaft. Hak den friske rosmarin, og kom den i dejen.

    Smør en aflang tærteform, som måler ca. 13 x 36 cm, og hæld dejen i. Fordel dejen jævnt i tærteformen.

    Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer på række i formen, så den spidse ende vender skiftevis den ene og den anden vej. Hak pistacienødderne, og drys dem over.

    Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad den køle af. Server med flødeskum eller vaniljeis.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;