Ingredienser
Pærekage
100 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker ØKO Brun Farin
2 æg
4 dl mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
2 tsk. citronsaft
2 tsk. frisk rosmarin (du kan også bruge tørret)
2-3 pærer
1/2 dl pistacienødder
Instruktioner
Forvarm ovnen til 150 °C varmluft.
Pisk smør og brun farin sammen i en skål, til det er luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen under fortsat piskning.
Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i blandingen. Tilsæt fintrevet citronskal samt den pressede citronsaft. Hak den friske rosmarin, og kom den i dejen.
Smør en aflang tærteform, som måler ca. 13 x 36 cm, og hæld dejen i. Fordel dejen jævnt i tærteformen.
Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer på række i formen, så den spidse ende vender skiftevis den ene og den anden vej. Hak pistacienødderne, og drys dem over.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad den køle af. Server med flødeskum eller vaniljeis.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.