Karlsbad-boller med rabarber

Karlsbaderboller har en lidt fastere dej sammenlignet med almindelige boller. Bag et sommerligt brød til kaffen, og fyld dine karlsbaderboller med rabarber!

ca. 40 små boller

3 timer

Vurdering (37 stk)

Ingredienser

Bolledej
1 pakke gær
2 1/2 dl mælk
4 æg
250 g blødt smør
1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
15–16 dl hvedemel

Kardemommefyld
100 g blødt smør
1 1/2 tsk. kardemomme
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker

Rabarberfyld
200 g rabarber
2 spsk. Dansukker Sukker
2 spsk. vand

Pensling
1 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk.vand

Instruktioner

Smuldr gæren i en røremaskine, og opvarm mælken til 37 °C. Hæld mælken over gæren, og rør gæren ud. Skær smørret ud i tern, og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend langsomt i et par minutter. Øg hastigheden, og ælt dejen yderligere i 7 minutter.

Lav fyldet. Pisk alle ingredienser til kardemommefyldet sammen, og stil det til side. Lav rabarberfyldet efterfølgende. Skyl rabarberen, og skær i mindre stykker. Bring rabarberstykker i kog med sukker og vand i en kasserolle, og lad det koge i ca. 3 minutter. Blend det, og stil det til afkøling.

Del dejen i to, og begynd med at rulle den ene rektangel på et meldrysset køkkenbord. Smør et lag kardemommefyld ud over hele rektanglet. Skær rektanglet over på midten på langs og derefter i små firkanter, ca. 8 x 8 cm.

Kom en skefuld rabarberfyld i midten, og buk kanterne ind til midten. Læg pakkerne på bageplade beklædt med bagepapir med et klæde hen over. Lad dem hæve i ca. 1 1/2 time. Gør det samme med den anden portion dej.

Forvarm ovnen til 210 °C.

Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.

Rør glasuren sammen, og fordel den på bollerne. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.