Karlsbad-boller med rabarber

Karlsbaderboller har en lidt fastere dej sammenlignet med almindelige boller. Bag et sommerligt brød til kaffen, og fyld dine karlsbaderboller med rabarber!

ca. 40 små boller

3 timer

Vurdering (37 stk)

Ingredienser

Bolledej
1 pakke gær
2 1/2 dl mælk
4 æg
250 g blødt smør
1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
15–16 dl hvedemel

Kardemommefyld
100 g blødt smør
1 1/2 tsk. kardemomme
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker

Rabarberfyld
200 g rabarber
2 spsk. Dansukker Sukker
2 spsk. vand

Pensling
1 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk.vand

Instruktioner

Smuldr gæren i en røremaskine, og opvarm mælken til 37 °C. Hæld mælken over gæren, og rør gæren ud. Skær smørret ud i tern, og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend langsomt i et par minutter. Øg hastigheden, og ælt dejen yderligere i 7 minutter.

Lav fyldet. Pisk alle ingredienser til kardemommefyldet sammen, og stil det til side. Lav rabarberfyldet efterfølgende. Skyl rabarberen, og skær i mindre stykker. Bring rabarberstykker i kog med sukker og vand i en kasserolle, og lad det koge i ca. 3 minutter. Blend det, og stil det til afkøling.

Del dejen i to, og begynd med at rulle den ene rektangel på et meldrysset køkkenbord. Smør et lag kardemommefyld ud over hele rektanglet. Skær rektanglet over på midten på langs og derefter i små firkanter, ca. 8 x 8 cm.

Kom en skefuld rabarberfyld i midten, og buk kanterne ind til midten. Læg pakkerne på bageplade beklædt med bagepapir med et klæde hen over. Lad dem hæve i ca. 1 1/2 time. Gør det samme med den anden portion dej.

Forvarm ovnen til 210 °C.

Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.

Rør glasuren sammen, og fordel den på bollerne. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.