Karlsbad-boller med rabarber

Karlsbaderboller har en lidt fastere dej sammenlignet med almindelige boller. Bag et sommerligt brød til kaffen, og fyld dine karlsbaderboller med rabarber!

ca. 40 små boller

PT1H

3 timer

Vurdering (38 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bolledej
1 pakke gær
2 1/2 dl mælk
4 æg
250 g blødt smør
1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
15–16 dl hvedemel

Kardemommefyld
100 g blødt smør
1 1/2 tsk. kardemomme
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker

Rabarberfyld
200 g rabarber
2 spsk. Dansukker Sukker
2 spsk. vand

Pensling
1 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk.vand

Instruktioner

Smuldr gæren i en røremaskine, og opvarm mælken til 37 °C. Hæld mælken over gæren, og rør gæren ud. Skær smørret ud i tern, og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend langsomt i et par minutter. Øg hastigheden, og ælt dejen yderligere i 7 minutter.

Lav fyldet. Pisk alle ingredienser til kardemommefyldet sammen, og stil det til side. Lav rabarberfyldet efterfølgende. Skyl rabarberen, og skær i mindre stykker. Bring rabarberstykker i kog med sukker og vand i en kasserolle, og lad det koge i ca. 3 minutter. Blend det, og stil det til afkøling.

Del dejen i to, og begynd med at rulle den ene rektangel på et meldrysset køkkenbord. Smør et lag kardemommefyld ud over hele rektanglet. Skær rektanglet over på midten på langs og derefter i små firkanter, ca. 8 x 8 cm.

Kom en skefuld rabarberfyld i midten, og buk kanterne ind til midten. Læg pakkerne på bageplade beklædt med bagepapir med et klæde hen over. Lad dem hæve i ca. 1 1/2 time. Gør det samme med den anden portion dej.

Forvarm ovnen til 210 °C.

Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.

Rør glasuren sammen, og fordel den på bollerne. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.