Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Budapestrulle er en nem svensk klassiker med en lækker nøddemarengs. Her bytter vi mandarinerne ud med en sommerlig rabarber- og jordbærcoulis og pynter med smeltet hvid chokolade.

8 personer

1 time

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

Rabarber- og jordbærcoulis
100 g jordbær
100 g rabarber
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrulle
4 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 dl revet kokos
3 spsk. majsstivelse
1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade

Pynt
3 dl piskefløde
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Skyl jordbærrene og rabarberstilkene, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker, og lad det koge i 3-4 minutter. Blend og stil i køleskabet for at køle af.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.

Bland mandelmel, kokos, majsstivelse og rørsukker i en skål, og vend det forsigtigt ned i de stiftpiskede æggehvider.

Sprøjt strenge, ca. 30 cm lange, ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af på en rist. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel jordbær- og rabarbercoulis jævnt ud på
bunden.

Pisk piskefløden til skum, og fordel den på coulis. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret. Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.