Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Budapestrulle er en nem svensk klassiker med en lækker nøddemarengs. Her bytter vi mandarinerne ud med en sommerlig rabarber- og jordbærcoulis og pynter med smeltet hvid chokolade.

8 personer

1 time

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

Rabarber- og jordbærcoulis
100 g jordbær
100 g rabarber
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrulle
4 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 dl revet kokos
3 spsk. majsstivelse
1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade

Pynt
3 dl piskefløde
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Skyl jordbærrene og rabarberstilkene, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker, og lad det koge i 3-4 minutter. Blend og stil i køleskabet for at køle af.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.

Bland mandelmel, kokos, majsstivelse og rørsukker i en skål, og vend det forsigtigt ned i de stiftpiskede æggehvider.

Sprøjt strenge, ca. 30 cm lange, ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af på en rist. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel jordbær- og rabarbercoulis jævnt ud på
bunden.

Pisk piskefløden til skum, og fordel den på coulis. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret. Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.