Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Budapestrulle er en nem svensk klassiker med en lækker nøddemarengs. Her bytter vi mandarinerne ud med en sommerlig rabarber- og jordbærcoulis og pynter med smeltet hvid chokolade.

8 personer

PT55M

1 time

Vurdering (28 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarber- og jordbærcoulis
100 g jordbær
100 g rabarber
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrulle
4 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 dl revet kokos
3 spsk. majsstivelse
1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade

Pynt
3 dl piskefløde
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Skyl jordbærrene og rabarberstilkene, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker, og lad det koge i 3-4 minutter. Blend og stil i køleskabet for at køle af.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.

Bland mandelmel, kokos, majsstivelse og rørsukker i en skål, og vend det forsigtigt ned i de stiftpiskede æggehvider.

Sprøjt strenge, ca. 30 cm lange, ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af på en rist. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel jordbær- og rabarbercoulis jævnt ud på
bunden.

Pisk piskefløden til skum, og fordel den på coulis. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret. Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?