Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

Mazarinkage på en ny måde, fyldt med hindbær- og rabarbersyltetøj. Bag mazarinkagen i en bradepande, og skær den ud i flotte trekanter inden servering. Både flot og lækkert!

ca. 30 trekanter

ca. 1 time og 40 minutter + ca. 4 timer til syltetøjet

Vurdering (175 stk)

Ingredienser

Hindbær- og rabarbersyltetøj
200 g rabarber
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Bund
150 gram blødt smør
2/3 dl Dansukker Bagesukker
4-5 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
250 gram Marcipan eller Bagemarcipan
100 gram blødt smør
2 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vand

Pynt
ristede mandelflager

Instruktioner

Begynd med syltetøjet. Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i ca. 6-7 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, rengjort glas. Lad syltetøjet stå koldt natten over eller i ca. 3-4 timer.

Sæt ovnen på 200 °C.

Lav mazarinbunden. Bland smør, sukker og hvedemel i en foodprocessor eller på et meldrysset bord. Tilsæt æggeblomme. Ælt ikke dejen for meget. Dæk dejen med folie, og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Lav mazarinfyldet. Riv marcipanen, og pisk den sammen med smørret. Tilsæt derefter et æg ad gangen, og pisk til en jævn masse.

Tag dejen ud af køleskabet, og smør en form med løs bund, 23 x 23 cm. Tryk dejen ud med en tommelfinger med mel langs med bunden og op ad kanterne i formen.

Fordel først et lag hindbær- og rabarbersyltetøj jævnt på bunden, og hæld derefter mazarinmassen over. Fordel et jævnt lag, og bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter.

Dæk mazarinkagen med bagepapir, når tiden næsten er gået, hvis den begynder at blive for mørk. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.

Bland flormelis og vand til en glasur, og hæld den over den afkølede mazarinkage. Rist mandelflagerne på en tør stegepande, og lad dem køle af. Pynt med mandelflager.

Skær mazarinkagen ud i trekanter eller firkanter, og servér.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.