Ingredienser
Hindbær- og rabarbersyltetøj
200 g rabarber
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker
Bund
150 gram blødt smør
2/3 dl Dansukker Bagesukker
4-5 dl hvedemel
1 æggeblomme
Mazarinfyld
250 gram Marcipan eller Bagemarcipan
100 gram blødt smør
2 æg
Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vand
Pynt
ristede mandelflager
Instruktioner
Begynd med syltetøjet. Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i ca. 6-7 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, rengjort glas. Lad syltetøjet stå koldt natten over eller i ca. 3-4 timer.
Sæt ovnen på 200 °C.
Lav mazarinbunden. Bland smør, sukker og hvedemel i en foodprocessor eller på et meldrysset bord. Tilsæt æggeblomme. Ælt ikke dejen for meget. Dæk dejen med folie, og stil den i køleskab i ca. 1 time.
Lav mazarinfyldet. Riv marcipanen, og pisk den sammen med smørret. Tilsæt derefter et æg ad gangen, og pisk til en jævn masse.
Tag dejen ud af køleskabet, og smør en form med løs bund, 23 x 23 cm. Tryk dejen ud med en tommelfinger med mel langs med bunden og op ad kanterne i formen.
Fordel først et lag hindbær- og rabarbersyltetøj jævnt på bunden, og hæld derefter mazarinmassen over. Fordel et jævnt lag, og bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter.
Dæk mazarinkagen med bagepapir, når tiden næsten er gået, hvis den begynder at blive for mørk. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.
Bland flormelis og vand til en glasur, og hæld den over den afkølede mazarinkage. Rist mandelflagerne på en tør stegepande, og lad dem køle af. Pynt med mandelflager.
Skær mazarinkagen ud i trekanter eller firkanter, og servér.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?