Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

Mazarinkage på en ny måde, fyldt med hindbær- og rabarbersyltetøj. Bag mazarinkagen i en bradepande, og skær den ud i flotte trekanter inden servering. Både flot og lækkert!

ca. 30 trekanter

ca. 1 time og 40 minutter + ca. 4 timer til syltetøjet

Vurdering (194 stk)

Ingredienser

Hindbær- og rabarbersyltetøj
200 g rabarber
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Bund
150 gram blødt smør
2/3 dl Dansukker Bagesukker
4-5 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
250 gram Marcipan eller Bagemarcipan
100 gram blødt smør
2 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vand

Pynt
ristede mandelflager

Instruktioner

Begynd med syltetøjet. Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i ca. 6-7 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, rengjort glas. Lad syltetøjet stå koldt natten over eller i ca. 3-4 timer.

Sæt ovnen på 200 °C.

Lav mazarinbunden. Bland smør, sukker og hvedemel i en foodprocessor eller på et meldrysset bord. Tilsæt æggeblomme. Ælt ikke dejen for meget. Dæk dejen med folie, og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Lav mazarinfyldet. Riv marcipanen, og pisk den sammen med smørret. Tilsæt derefter et æg ad gangen, og pisk til en jævn masse.

Tag dejen ud af køleskabet, og smør en form med løs bund, 23 x 23 cm. Tryk dejen ud med en tommelfinger med mel langs med bunden og op ad kanterne i formen.

Fordel først et lag hindbær- og rabarbersyltetøj jævnt på bunden, og hæld derefter mazarinmassen over. Fordel et jævnt lag, og bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter.

Dæk mazarinkagen med bagepapir, når tiden næsten er gået, hvis den begynder at blive for mørk. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.

Bland flormelis og vand til en glasur, og hæld den over den afkølede mazarinkage. Rist mandelflagerne på en tør stegepande, og lad dem køle af. Pynt med mandelflager.

Skær mazarinkagen ud i trekanter eller firkanter, og servér.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.