Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

Mazarinkage på en ny måde, fyldt med hindbær- og rabarbersyltetøj. Bag mazarinkagen i en bradepande, og skær den ud i flotte trekanter inden servering. Både flot og lækkert!

ca. 30 trekanter

ca. 1 time og 40 minutter + ca. 4 timer til syltetøjet

Vurdering (186 stk)

Ingredienser

Hindbær- og rabarbersyltetøj
200 g rabarber
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Bund
150 gram blødt smør
2/3 dl Dansukker Bagesukker
4-5 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
250 gram Marcipan eller Bagemarcipan
100 gram blødt smør
2 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vand

Pynt
ristede mandelflager

Instruktioner

Begynd med syltetøjet. Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i ca. 6-7 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, rengjort glas. Lad syltetøjet stå koldt natten over eller i ca. 3-4 timer.

Sæt ovnen på 200 °C.

Lav mazarinbunden. Bland smør, sukker og hvedemel i en foodprocessor eller på et meldrysset bord. Tilsæt æggeblomme. Ælt ikke dejen for meget. Dæk dejen med folie, og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Lav mazarinfyldet. Riv marcipanen, og pisk den sammen med smørret. Tilsæt derefter et æg ad gangen, og pisk til en jævn masse.

Tag dejen ud af køleskabet, og smør en form med løs bund, 23 x 23 cm. Tryk dejen ud med en tommelfinger med mel langs med bunden og op ad kanterne i formen.

Fordel først et lag hindbær- og rabarbersyltetøj jævnt på bunden, og hæld derefter mazarinmassen over. Fordel et jævnt lag, og bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter.

Dæk mazarinkagen med bagepapir, når tiden næsten er gået, hvis den begynder at blive for mørk. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.

Bland flormelis og vand til en glasur, og hæld den over den afkølede mazarinkage. Rist mandelflagerne på en tør stegepande, og lad dem køle af. Pynt med mandelflager.

Skær mazarinkagen ud i trekanter eller firkanter, og servér.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.