Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

Mazarinkage på en ny måde, fyldt med hindbær- og rabarbersyltetøj. Bag mazarinkagen i en bradepande, og skær den ud i flotte trekanter inden servering. Både flot og lækkert!

ca. 30 trekanter

ca. 1 time og 40 minutter + ca. 4 timer til syltetøjet

Vurdering (194 stk)

Ingredienser

Hindbær- og rabarbersyltetøj
200 g rabarber
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Bund
150 gram blødt smør
2/3 dl Dansukker Bagesukker
4-5 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
250 gram Marcipan eller Bagemarcipan
100 gram blødt smør
2 æg

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vand

Pynt
ristede mandelflager

Instruktioner

Begynd med syltetøjet. Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i ca. 6-7 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, rengjort glas. Lad syltetøjet stå koldt natten over eller i ca. 3-4 timer.

Sæt ovnen på 200 °C.

Lav mazarinbunden. Bland smør, sukker og hvedemel i en foodprocessor eller på et meldrysset bord. Tilsæt æggeblomme. Ælt ikke dejen for meget. Dæk dejen med folie, og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Lav mazarinfyldet. Riv marcipanen, og pisk den sammen med smørret. Tilsæt derefter et æg ad gangen, og pisk til en jævn masse.

Tag dejen ud af køleskabet, og smør en form med løs bund, 23 x 23 cm. Tryk dejen ud med en tommelfinger med mel langs med bunden og op ad kanterne i formen.

Fordel først et lag hindbær- og rabarbersyltetøj jævnt på bunden, og hæld derefter mazarinmassen over. Fordel et jævnt lag, og bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter.

Dæk mazarinkagen med bagepapir, når tiden næsten er gået, hvis den begynder at blive for mørk. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.

Bland flormelis og vand til en glasur, og hæld den over den afkølede mazarinkage. Rist mandelflagerne på en tør stegepande, og lad dem køle af. Pynt med mandelflager.

Skær mazarinkagen ud i trekanter eller firkanter, og servér.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.