Rabarberkompot med kanelis

4 portioner

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Is
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
1-2 tsk. stødt kanel

Kompot
500 g rabarber i tern
1/4 liter jordbærsaft, fortyndet
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. kartoffelmel 

Instruktioner

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Kog mælk, fløde, glukosesirup og kanel op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Hæld rabarberstykker, begge safttyper og flormelis i en kasserolle, og lad det koge, til rabarberne er møre. Tilsæt vaniljesukker. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, og jævn kompotten. Server kompotten lun eller kold til isen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.