Mandelkage med rabarber

En skøn mandelkage med syrlige rabarber. Bag mandelkagen i en aflang form med rabarberstilke og kokosmel på toppen. Servér kagen med en kugle is.

12 portioner

ca. 1 time og 20 minutter

Vurdering (13 stk)

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kartoffelmel
Kage
225 g blødt smør
1 1/2  dl Dansukker Rørsukker
2 æg
2 dl mandelmel
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl cremefraiche
3/4 dl kokos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Gør rabarberne klar. Skyl og skær rabarberstilkene ud i stykker på ca. 11 cm. Skær derefter stilkene på langs igen.

Pisk smør, muscovadorørsukker og sukker til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Pisk dejen, indtil blandingen er lys og luftig.

Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend blandingen ned i dejen. Tilsæt cremefraiche, og rør, indtil dejen er jævn.

Smør en aflang form, 36 x 13 cm, og strø kokosmel jævnt over hele formen. Hæld dejen op, og fordel den jævnt i formen. Læg de udskårne rabarber på langs med lidt mellemrum. Strø resten af kokosmelet over.

Bag rabarberkagen midt i oven i ca. 40 minutter, eller til overfladen har fået en fin farve, og kagen virker færdigbagt, når du stikker i den.

Lad kagen køle af, og server den med vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.