Mandelkage med rabarber

En skøn mandelkage med syrlige rabarber. Bag mandelkagen i en aflang form med rabarberstilke og kokosmel på toppen. Servér kagen med en kugle is.

12 portioner

ca. 1 time og 20 minutter

Vurdering (11 stk)

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kartoffelmel
Kage
225 g blødt smør
1 1/2  dl Dansukker Rørsukker
2 æg
2 dl mandelmel
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl cremefraiche
3/4 dl kokos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Gør rabarberne klar. Skyl og skær rabarberstilkene ud i stykker på ca. 11 cm. Skær derefter stilkene på langs igen.

Pisk smør, muscovadorørsukker og sukker til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Pisk dejen, indtil blandingen er lys og luftig.

Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend blandingen ned i dejen. Tilsæt cremefraiche, og rør, indtil dejen er jævn.

Smør en aflang form, 36 x 13 cm, og strø kokosmel jævnt over hele formen. Hæld dejen op, og fordel den jævnt i formen. Læg de udskårne rabarber på langs med lidt mellemrum. Strø resten af kokosmelet over.

Bag rabarberkagen midt i oven i ca. 40 minutter, eller til overfladen har fået en fin farve, og kagen virker færdigbagt, når du stikker i den.

Lad kagen køle af, og server den med vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.