Mandelkage med rabarber

En skøn mandelkage med syrlige rabarber. Bag mandelkagen i en aflang form med rabarberstilke og kokosmel på toppen. Servér kagen med en kugle is.

12 portioner

PT1H

ca. 1 time og 20 minutter

Vurdering (17 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kartoffelmel
Kage
225 g blødt smør
1 1/2  dl Dansukker Rørsukker
2 æg
2 dl mandelmel
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl cremefraiche
3/4 dl kokos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Gør rabarberne klar. Skyl og skær rabarberstilkene ud i stykker på ca. 11 cm. Skær derefter stilkene på langs igen.

Pisk smør, muscovadorørsukker og sukker til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Pisk dejen, indtil blandingen er lys og luftig.

Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend blandingen ned i dejen. Tilsæt cremefraiche, og rør, indtil dejen er jævn.

Smør en aflang form, 36 x 13 cm, og strø kokosmel jævnt over hele formen. Hæld dejen op, og fordel den jævnt i formen. Læg de udskårne rabarber på langs med lidt mellemrum. Strø resten af kokosmelet over.

Bag rabarberkagen midt i oven i ca. 40 minutter, eller til overfladen har fået en fin farve, og kagen virker færdigbagt, når du stikker i den.

Lad kagen køle af, og server den med vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.