Mandelkage med rabarber

En skøn mandelkage med syrlige rabarber. Bag mandelkagen i en aflang form med rabarberstilke og kokosmel på toppen. Servér kagen med en kugle is.

12 portioner

ca. 1 time og 20 minutter

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kartoffelmel
Kage
225 g blødt smør
1 1/2  dl Dansukker Rørsukker
2 æg
2 dl mandelmel
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl cremefraiche
3/4 dl kokos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Gør rabarberne klar. Skyl og skær rabarberstilkene ud i stykker på ca. 11 cm. Skær derefter stilkene på langs igen.

Pisk smør, muscovadorørsukker og sukker til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Pisk dejen, indtil blandingen er lys og luftig.

Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend blandingen ned i dejen. Tilsæt cremefraiche, og rør, indtil dejen er jævn.

Smør en aflang form, 36 x 13 cm, og strø kokosmel jævnt over hele formen. Hæld dejen op, og fordel den jævnt i formen. Læg de udskårne rabarber på langs med lidt mellemrum. Strø resten af kokosmelet over.

Bag rabarberkagen midt i oven i ca. 40 minutter, eller til overfladen har fået en fin farve, og kagen virker færdigbagt, når du stikker i den.

Lad kagen køle af, og server den med vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.