Mandelkage med rabarber

En skøn mandelkage med syrlige rabarber. Bag mandelkagen i en aflang form med rabarberstilke og kokosmel på toppen. Servér kagen med en kugle is.

12 portioner

ca. 1 time og 20 minutter

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kartoffelmel
Kage
225 g blødt smør
1 1/2  dl Dansukker Rørsukker
2 æg
2 dl mandelmel
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl cremefraiche
3/4 dl kokos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Gør rabarberne klar. Skyl og skær rabarberstilkene ud i stykker på ca. 11 cm. Skær derefter stilkene på langs igen.

Pisk smør, muscovadorørsukker og sukker til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Pisk dejen, indtil blandingen er lys og luftig.

Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend blandingen ned i dejen. Tilsæt cremefraiche, og rør, indtil dejen er jævn.

Smør en aflang form, 36 x 13 cm, og strø kokosmel jævnt over hele formen. Hæld dejen op, og fordel den jævnt i formen. Læg de udskårne rabarber på langs med lidt mellemrum. Strø resten af kokosmelet over.

Bag rabarberkagen midt i oven i ca. 40 minutter, eller til overfladen har fået en fin farve, og kagen virker færdigbagt, når du stikker i den.

Lad kagen køle af, og server den med vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.