Limetærte med graham og rabarbertopping

Vil du gerne have, at din limetærte skal være mere mættende? Så er denne limetærte med grahamsbund og rabarbertopping perfekt til dig! Et lækkert og friskt alternativ til eftermiddagskaffen.

ca. 12 stykker

PT55M

1 time + 3 timer i køleskabet

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Grahamsbund
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl grahamsmel
1 dl hvedemel
1 æggeblomme

Limefyldning
4 æggeblommer
300 g cremefraiche
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. Maizena
Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
3/4 dl friskpresset limesaft

Marinerede rabarber
2 rabarberstængler
200 g jordbær
1 dl Dansukker Rørsukker 
Saften af 1/2 lime, gerne usprøjtet

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Tryk dejen ud i en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm.

Bag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af.

Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer.

Skyl rabarberen og jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland med rørsukker og lime, og lad det stå i mindst 30 minutter.

Pynt tærten med de marinerede rabarber og jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?