Kardemommesnurrer med rabarbersyltetøj

Saftige snurrer med masser af kardemommesmag. Disse kardemommesnurrer i bradepande er fyldt med lækkert, hjemmelavet rabarbersyltetøj.

ca. 12 stk.

PT2H
PT0M
Boller & Søde brød

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarbersyltetøj
150 g rabarber
50 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker

Gærdej
25 g gær
2 1/2 dl mælk, stuetempereret
75 g smør, stuetempereret
3/4 dl Dansukker Økologisk Sirup 
1 tsk stødt kardemomme
6-7 dl hvedemel
1/4 tsk salt

Kardemommefyld
100 g smør, stuetempereret
3/4 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kardemomme

Pensling
Æg + salt + vand

Øvrigt
10 g smeltet smør

Kardemommesukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk stødt kardemomme

Instruktioner

Lav syltetøjet: Skær rabarber og jordbær i små stykker. Kog med syltesukker i 4-5 min. Afkøl i køleskab.

Lav dejen: Opløs gæren i mælk. Tilsæt sirup, kardemomme, smør og 2/3 af melet. Ælt dejen glat. Tilsæt salt og mere mel til dejen slipper skålen.  Skal hæve under klæde i 20-30 min.

Lav fyldet: Pisk smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen.

Rul dejen ud, smør fyldet på, rul sammen og skær i ca. 12 stykker.

Læg i bradepande med lidt mellemrum. Lad hæv i ca. 1 time.

Pensl med æg, sprøjt syltetøj i midten af hver bolle. Bag ved 220 °C i 15-20 min.

Pensl med smør og drys kardemommesukker over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.