Kardemommesnurrer med rabarbersyltetøj

Saftige snurrer med masser af kardemommesmag. Disse kardemommesnurrer i bradepande er fyldt med lækkert, hjemmelavet rabarbersyltetøj.

ca. 12 stk.

PT2H
PT0M
Boller & Søde brød

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarbersyltetøj
150 g rabarber
50 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker

Gærdej
25 g gær
2 1/2 dl mælk, stuetempereret
75 g smør, stuetempereret
3/4 dl Dansukker Økologisk Sirup 
1 tsk stødt kardemomme
6-7 dl hvedemel
1/4 tsk salt

Kardemommefyld
100 g smør, stuetempereret
3/4 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kardemomme

Pensling
Æg + salt + vand

Øvrigt
10 g smeltet smør

Kardemommesukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk stødt kardemomme

Instruktioner

Lav syltetøjet: Skær rabarber og jordbær i små stykker. Kog med syltesukker i 4-5 min. Afkøl i køleskab.

Lav dejen: Opløs gæren i mælk. Tilsæt sirup, kardemomme, smør og 2/3 af melet. Ælt dejen glat. Tilsæt salt og mere mel til dejen slipper skålen.  Skal hæve under klæde i 20-30 min.

Lav fyldet: Pisk smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen.

Rul dejen ud, smør fyldet på, rul sammen og skær i ca. 12 stykker.

Læg i bradepande med lidt mellemrum. Lad hæv i ca. 1 time.

Pensl med æg, sprøjt syltetøj i midten af hver bolle. Bag ved 220 °C i 15-20 min.

Pensl med smør og drys kardemommesukker over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.