Rabarbertærte med smuldredej

En sprød rabarbertærte er sommerens bedste tærte! Bag denne sprøde tærte med Rørsukker. En skøn smagskombination af karamel og syrlige rabarber.

10 stk

ca 1 time

Vurdering (26 stk)

Ingredienser

Tærtedej
1 dl ristet hel boghvede
flagesalt
125 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl havregryn
1 1/2 dl hvedemel

Fyld
500 g rabarber
2 spsk. citronsaft
1 spsk. kartoffelmel
Lidt smør til formen

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter. Tilsæt 2 nip flagesalt, og stil panden til side.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt rørsukker og sirup og rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt havregryn og hvedemel. Rør ingredienserne til en jævn masse, og stil blandingen til side.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt citronsaft og lad rabarberne småkoge, indtil de bliver lidt bløde. Smør en rektangulær tærteform (ca. 12 x 35 cm), læg rabarberne i bunden, drys med kartoffelmel, og bland det lidt rundt.

Fordel tærtedejen over, og drys med boghvedekernerne. Bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flyt formen til øverste rille i ovnen, og bag i yderligere 5 minutter. Server med flødeskum eller is.

Tip. Udskift hvedemelet med mandelmel, og brug glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri tærte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.