Rabarbertærte med smuldredej

En sprød rabarbertærte er sommerens bedste tærte! Bag denne sprøde tærte med Rørsukker. En skøn smagskombination af karamel og syrlige rabarber.

10 stk

ca 1 time

Vurdering (26 stk)

Ingredienser

Tærtedej
1 dl ristet hel boghvede
flagesalt
125 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl havregryn
1 1/2 dl hvedemel

Fyld
500 g rabarber
2 spsk. citronsaft
1 spsk. kartoffelmel
Lidt smør til formen

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter. Tilsæt 2 nip flagesalt, og stil panden til side.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt rørsukker og sirup og rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt havregryn og hvedemel. Rør ingredienserne til en jævn masse, og stil blandingen til side.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt citronsaft og lad rabarberne småkoge, indtil de bliver lidt bløde. Smør en rektangulær tærteform (ca. 12 x 35 cm), læg rabarberne i bunden, drys med kartoffelmel, og bland det lidt rundt.

Fordel tærtedejen over, og drys med boghvedekernerne. Bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flyt formen til øverste rille i ovnen, og bag i yderligere 5 minutter. Server med flødeskum eller is.

Tip. Udskift hvedemelet med mandelmel, og brug glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri tærte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.