Ingredienser
Tærtedej
1 dl ristet hel boghvede
flagesalt
125 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl havregryn
1 1/2 dl hvedemel
Fyld
500 g rabarber
2 spsk. citronsaft
1 spsk. kartoffelmel
Lidt smør til formen
Instruktioner
Forvarm ovnen til 150°C.
Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter. Tilsæt 2 nip flagesalt, og stil panden til side.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt rørsukker og sirup og rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt havregryn og hvedemel. Rør ingredienserne til en jævn masse, og stil blandingen til side.
Skyl og rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt citronsaft og lad rabarberne småkoge, indtil de bliver lidt bløde. Smør en rektangulær tærteform (ca. 12 x 35 cm), læg rabarberne i bunden, drys med kartoffelmel, og bland det lidt rundt.
Fordel tærtedejen over, og drys med boghvedekernerne. Bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flyt formen til øverste rille i ovnen, og bag i yderligere 5 minutter. Server med flødeskum eller is.
Tip. Udskift hvedemelet med mandelmel, og brug glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri tærte.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.