Rabarbertærte med smuldredej

En sprød rabarbertærte er sommerens bedste tærte! Bag denne sprøde tærte med Rørsukker. En skøn smagskombination af karamel og syrlige rabarber.

10 stk

ca 1 time

Vurdering (26 stk)

Ingredienser

Tærtedej
1 dl ristet hel boghvede
flagesalt
125 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl havregryn
1 1/2 dl hvedemel

Fyld
500 g rabarber
2 spsk. citronsaft
1 spsk. kartoffelmel
Lidt smør til formen

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter. Tilsæt 2 nip flagesalt, og stil panden til side.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt rørsukker og sirup og rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt havregryn og hvedemel. Rør ingredienserne til en jævn masse, og stil blandingen til side.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt citronsaft og lad rabarberne småkoge, indtil de bliver lidt bløde. Smør en rektangulær tærteform (ca. 12 x 35 cm), læg rabarberne i bunden, drys med kartoffelmel, og bland det lidt rundt.

Fordel tærtedejen over, og drys med boghvedekernerne. Bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flyt formen til øverste rille i ovnen, og bag i yderligere 5 minutter. Server med flødeskum eller is.

Tip. Udskift hvedemelet med mandelmel, og brug glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri tærte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.