Rabarbertærte med vaniljecreme

En lækker rabarbertærte med vaniljecreme. En tærte, som indeholder alt, hvad man kan ønske sig, sprød mørdej, syrlige rabarber og en lækker vaniljecreme. Velbekomme!

12 portioner

ca. 70 minutter

Vurdering (49 st)

Ingredienser

Tærtedej
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 1/3 dl hvedemel
1 knivspids salt
1 æggeblomme

Vaniljecreme
1 vaniljestang
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æg
3 dl cremefraiche

Montering
Ca. 600 g rabarber

Pynt
20 g hakkede pistacienødder eller
20 g mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland alle ingredienser til tærtedejen hurtigt sammen. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand om nødvendigt. Rul dejen ud til en cirkel på ca. 32 cm i diameter på et meldrysset bord.

Smør en rund springform, ca. 26 cm i diameter, og læg den udrullede dej ned i formen. Stik i dejen med en gaffel nogle gange, og afkøl den i mindst 30 minutter.

Tilbered vaniljecremen imens. Skær vaniljestangen igennem på midten, og skrab vaniljefrøene ned i en skål. Tilsæt sukker, muscovadorørsukker og æg, og pisk, til massen er luftig. Hæld cremefraiche i, og pisk det til en jævn blanding.

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og bag den nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Tag formen ud, og sænk temperaturen til 180 °C.

Skyl og skær stilkene ud i mindre stykker, så de kan ligge ved siden af hinanden i formen. Hæld vaniljecremen i tærteformen, og læg rabarberne på cremen ved siden af hinanden.

Bag tærten i 25-30 minutter mere i den varme ovn. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Strø hakkede pistacienødder eller mandelflager på rabarbertærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.