Rabarbertærte med vaniljecreme

En lækker rabarbertærte med vaniljecreme. En tærte, som indeholder alt, hvad man kan ønske sig, sprød mørdej, syrlige rabarber og en lækker vaniljecreme. Velbekomme!

12 portioner

ca. 70 minutter

Vurdering (53 stk)

Ingredienser

Tærtedej
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 1/3 dl hvedemel
1 knivspids salt
1 æggeblomme

Vaniljecreme
1 vaniljestang
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æg
3 dl cremefraiche

Montering
Ca. 600 g rabarber

Pynt
20 g hakkede pistacienødder eller
20 g mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland alle ingredienser til tærtedejen hurtigt sammen. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand om nødvendigt. Rul dejen ud til en cirkel på ca. 32 cm i diameter på et meldrysset bord.

Smør en rund springform, ca. 26 cm i diameter, og læg den udrullede dej ned i formen. Stik i dejen med en gaffel nogle gange, og afkøl den i mindst 30 minutter.

Tilbered vaniljecremen imens. Skær vaniljestangen igennem på midten, og skrab vaniljefrøene ned i en skål. Tilsæt sukker, muscovadorørsukker og æg, og pisk, til massen er luftig. Hæld cremefraiche i, og pisk det til en jævn blanding.

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og bag den nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Tag formen ud, og sænk temperaturen til 180 °C.

Skyl og skær stilkene ud i mindre stykker, så de kan ligge ved siden af hinanden i formen. Hæld vaniljecremen i tærteformen, og læg rabarberne på cremen ved siden af hinanden.

Bag tærten i 25-30 minutter mere i den varme ovn. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Strø hakkede pistacienødder eller mandelflager på rabarbertærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.