Rabarbertærte med vaniljecreme

En lækker rabarbertærte med vaniljecreme. En tærte, som indeholder alt, hvad man kan ønske sig, sprød mørdej, syrlige rabarber og en lækker vaniljecreme. Velbekomme!

12 portioner

PT1H

ca. 70 minutter

Vurdering (54 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Tærtedej
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 1/3 dl hvedemel
1 knivspids salt
1 æggeblomme

Vaniljecreme
1 vaniljestang
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æg
3 dl cremefraiche

Montering
Ca. 600 g rabarber

Pynt
20 g hakkede pistacienødder eller
20 g mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland alle ingredienser til tærtedejen hurtigt sammen. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand om nødvendigt. Rul dejen ud til en cirkel på ca. 32 cm i diameter på et meldrysset bord.

Smør en rund springform, ca. 26 cm i diameter, og læg den udrullede dej ned i formen. Stik i dejen med en gaffel nogle gange, og afkøl den i mindst 30 minutter.

Tilbered vaniljecremen imens. Skær vaniljestangen igennem på midten, og skrab vaniljefrøene ned i en skål. Tilsæt sukker, muscovadorørsukker og æg, og pisk, til massen er luftig. Hæld cremefraiche i, og pisk det til en jævn blanding.

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og bag den nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Tag formen ud, og sænk temperaturen til 180 °C.

Skyl og skær stilkene ud i mindre stykker, så de kan ligge ved siden af hinanden i formen. Hæld vaniljecremen i tærteformen, og læg rabarberne på cremen ved siden af hinanden.

Bag tærten i 25-30 minutter mere i den varme ovn. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Strø hakkede pistacienødder eller mandelflager på rabarbertærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?