Rabarbertærte med vaniljecreme

En lækker rabarbertærte med vaniljecreme. En tærte, som indeholder alt, hvad man kan ønske sig, sprød mørdej, syrlige rabarber og en lækker vaniljecreme. Velbekomme!

12 portioner

ca. 70 minutter

Vurdering (53 stk)

Ingredienser

Tærtedej
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
3 1/3 dl hvedemel
1 knivspids salt
1 æggeblomme

Vaniljecreme
1 vaniljestang
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æg
3 dl cremefraiche

Montering
Ca. 600 g rabarber

Pynt
20 g hakkede pistacienødder eller
20 g mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland alle ingredienser til tærtedejen hurtigt sammen. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand om nødvendigt. Rul dejen ud til en cirkel på ca. 32 cm i diameter på et meldrysset bord.

Smør en rund springform, ca. 26 cm i diameter, og læg den udrullede dej ned i formen. Stik i dejen med en gaffel nogle gange, og afkøl den i mindst 30 minutter.

Tilbered vaniljecremen imens. Skær vaniljestangen igennem på midten, og skrab vaniljefrøene ned i en skål. Tilsæt sukker, muscovadorørsukker og æg, og pisk, til massen er luftig. Hæld cremefraiche i, og pisk det til en jævn blanding.

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og bag den nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Tag formen ud, og sænk temperaturen til 180 °C.

Skyl og skær stilkene ud i mindre stykker, så de kan ligge ved siden af hinanden i formen. Hæld vaniljecremen i tærteformen, og læg rabarberne på cremen ved siden af hinanden.

Bag tærten i 25-30 minutter mere i den varme ovn. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Strø hakkede pistacienødder eller mandelflager på rabarbertærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.