Cheesecake med rabarber og jordbær

Denne cremede cheesecake er en perfekt dessert til store fester eller middage. Den kan sagtens tilberedes dagen før. Tag den frem, og pynt med dine yndlingsbær.

10 stykker

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (61 stk)

Ingredienser

Bund
250 g digestive kiks
1/2 dl Dansukker Rørsukker
125 g smør, smeltet

Fyld
500 g neutral flødeost
Skallen af 1 citron, usprøjtet
2 spsk. citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
3 1/2 dl piskefløde

Rabarber- og jordbærkompot
200 g rabarber
200 g jordbær 
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
Friske jordbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Knus digestive kiksene i en skål eller minihakker. Bland med smør og rørsukker, og tryk blandingen ud i en springform, ca. 20 cm i diameter. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

Pisk alle ingredienser til fyldet undtagen fløde sammen i en skål til en ensartet dej. Tilsæt fløde og pisk, til blandingen er luftig. Fordel på kiksebunden, og stil i køleskabet.

Tilbered kompotten. Lad rabarberstykker og jordbær simre i en gryde, til de er bløde. Tilsæt syltesukker, og kog i cirka 4 minutter. Tag gryden af varmen, og blend kompotten, til den er jævn. Hæld kompotten over cheesecaken, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Pynt med friske jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.