Cheesecake med rabarber og jordbær

Denne cremede cheesecake er en perfekt dessert til store fester eller middage. Den kan sagtens tilberedes dagen før. Tag den frem, og pynt med dine yndlingsbær.

10 stykker

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (96 stk)

Ingredienser

Bund
250 g digestive kiks
1/2 dl Dansukker Rørsukker
125 g smør, smeltet

Fyld
500 g neutral flødeost
Skallen af 1 citron, usprøjtet
2 spsk. citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
3 1/2 dl piskefløde

Rabarber- og jordbærkompot
200 g rabarber
200 g jordbær 
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
Friske jordbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Knus digestive kiksene i en skål eller minihakker. Bland med smør og rørsukker, og tryk blandingen ud i en springform, ca. 20 cm i diameter. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

Pisk alle ingredienser til fyldet undtagen fløde sammen i en skål til en ensartet dej. Tilsæt fløde og pisk, til blandingen er luftig. Fordel på kiksebunden, og stil i køleskabet.

Tilbered kompotten. Lad rabarberstykker og jordbær simre i en gryde, til de er bløde. Tilsæt syltesukker, og kog i cirka 4 minutter. Tag gryden af varmen, og blend kompotten, til den er jævn. Hæld kompotten over cheesecaken, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Pynt med friske jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.