Cheesecake med rabarber og jordbær

Denne cremede cheesecake er en perfekt dessert til store fester eller middage. Den kan sagtens tilberedes dagen før. Tag den frem, og pynt med dine yndlingsbær.

10 stykker

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Bund
250 g digestive kiks
1/2 dl Dansukker Rørsukker
125 g smør, smeltet

Fyld
500 g neutral flødeost
Skallen af 1 citron, usprøjtet
2 spsk. citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
3 1/2 dl piskefløde

Rabarber- og jordbærkompot
200 g rabarber
200 g jordbær 
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
Friske jordbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Knus digestive kiksene i en skål eller minihakker. Bland med smør og rørsukker, og tryk blandingen ud i en springform, ca. 20 cm i diameter. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

Pisk alle ingredienser til fyldet undtagen fløde sammen i en skål til en ensartet dej. Tilsæt fløde og pisk, til blandingen er luftig. Fordel på kiksebunden, og stil i køleskabet.

Tilbered kompotten. Lad rabarberstykker og jordbær simre i en gryde, til de er bløde. Tilsæt syltesukker, og kog i cirka 4 minutter. Tag gryden af varmen, og blend kompotten, til den er jævn. Hæld kompotten over cheesecaken, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Pynt med friske jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.