Cheesecake med rabarber og jordbær

Denne cremede cheesecake er en perfekt dessert til store fester eller middage. Den kan sagtens tilberedes dagen før. Tag den frem, og pynt med dine yndlingsbær.

10 stykker

PT55M

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (115 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bund
250 g digestive kiks
1/2 dl Dansukker Rørsukker
125 g smør, smeltet

Fyld
500 g neutral flødeost
Skallen af 1 citron, usprøjtet
2 spsk. citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
3 1/2 dl piskefløde

Rabarber- og jordbærkompot
200 g rabarber
200 g jordbær 
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
Friske jordbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Knus digestive kiksene i en skål eller minihakker. Bland med smør og rørsukker, og tryk blandingen ud i en springform, ca. 20 cm i diameter. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

Pisk alle ingredienser til fyldet undtagen fløde sammen i en skål til en ensartet dej. Tilsæt fløde og pisk, til blandingen er luftig. Fordel på kiksebunden, og stil i køleskabet.

Tilbered kompotten. Lad rabarberstykker og jordbær simre i en gryde, til de er bløde. Tilsæt syltesukker, og kog i cirka 4 minutter. Tag gryden af varmen, og blend kompotten, til den er jævn. Hæld kompotten over cheesecaken, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Pynt med friske jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?