Rabarber- & mandelgalette

6-8 portioner

Vurdering (389 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Tærtedej
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
150 g koldt smør
3-5 spsk. koldt vand

Fyld og topping
200 g rabarber
Skal og saft fra 1 lille citron
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 æg
3-4 spsk. mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland mel, sukker og salt i en skål. Brug en ostehøvl til at skære smørret i tynde skiver ned i skålen. Bland alle ingredienser med en ske, så der stadig er små stykker smør, men ingredienserne er blevet blandet. Tilsæt det kolde vand ad flere omgange, og bland det hele sammen til en dej uden at ælte.

Form dejen til en rund kugle, og dæk den til med plastfolie. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time og gerne natten over.

Skær rabarberne ud i lige store stykker, og læg dem i en skål med sukker, citron og kartoffelmel. Bland, og lad dem stå og trække i ca. 15 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet ca. 20 min., før du skal bage den. Drys mel på bordet, og rul dejen ud, til den er ca. 3-5 mm tyk. Husk at vende dejen ind imellem, så den ikke klæber fast til bordet.

Læg dejen over på et stykke bagepapir, og fordel rabarberne i et fint mønster. Lav plads til, at kanterne kan foldes op. Pensl kanterne med æg, og drys med mandelflager. Drys lidt mere sukker over tærten, og bag den midt i ovnen i 35-40 min.

Tag tærten ud, og lad den køle lidt af, inden du skærer den ud og serverer den med vaniljeis.

Opskrift i samarbejde Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm

Se film: Sådan laver du Rabarber- & mandelgalette

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?