Rabarber- & mandelgalette

6-8 portioner

Vurdering (340 stk)

Ingredienser

Tærtedej
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
150 g koldt smør
3-5 spsk. koldt vand

Fyld og topping
200 g rabarber
Skal og saft fra 1 lille citron
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 æg
3-4 spsk. mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland mel, sukker og salt i en skål. Brug en ostehøvl til at skære smørret i tynde skiver ned i skålen. Bland alle ingredienser med en ske, så der stadig er små stykker smør, men ingredienserne er blevet blandet. Tilsæt det kolde vand ad flere omgange, og bland det hele sammen til en dej uden at ælte.

Form dejen til en rund kugle, og dæk den til med plastfolie. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time og gerne natten over.

Skær rabarberne ud i lige store stykker, og læg dem i en skål med sukker, citron og kartoffelmel. Bland, og lad dem stå og trække i ca. 15 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet ca. 20 min., før du skal bage den. Drys mel på bordet, og rul dejen ud, til den er ca. 3-5 mm tyk. Husk at vende dejen ind imellem, så den ikke klæber fast til bordet.

Læg dejen over på et stykke bagepapir, og fordel rabarberne i et fint mønster. Lav plads til, at kanterne kan foldes op. Pensl kanterne med æg, og drys med mandelflager. Drys lidt mere sukker over tærten, og bag den midt i ovnen i 35-40 min.

Tag tærten ud, og lad den køle lidt af, inden du skærer den ud og serverer den med vaniljeis.

Opskrift i samarbejde Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm

Se film: Sådan laver du Rabarber- & mandelgalette

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.