Rabarber- & mandelgalette

6-8 portioner

Vurdering (388 stk)

Ingredienser

Tærtedej
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
150 g koldt smør
3-5 spsk. koldt vand

Fyld og topping
200 g rabarber
Skal og saft fra 1 lille citron
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 æg
3-4 spsk. mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Bland mel, sukker og salt i en skål. Brug en ostehøvl til at skære smørret i tynde skiver ned i skålen. Bland alle ingredienser med en ske, så der stadig er små stykker smør, men ingredienserne er blevet blandet. Tilsæt det kolde vand ad flere omgange, og bland det hele sammen til en dej uden at ælte.

Form dejen til en rund kugle, og dæk den til med plastfolie. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time og gerne natten over.

Skær rabarberne ud i lige store stykker, og læg dem i en skål med sukker, citron og kartoffelmel. Bland, og lad dem stå og trække i ca. 15 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet ca. 20 min., før du skal bage den. Drys mel på bordet, og rul dejen ud, til den er ca. 3-5 mm tyk. Husk at vende dejen ind imellem, så den ikke klæber fast til bordet.

Læg dejen over på et stykke bagepapir, og fordel rabarberne i et fint mønster. Lav plads til, at kanterne kan foldes op. Pensl kanterne med æg, og drys med mandelflager. Drys lidt mere sukker over tærten, og bag den midt i ovnen i 35-40 min.

Tag tærten ud, og lad den køle lidt af, inden du skærer den ud og serverer den med vaniljeis.

Opskrift i samarbejde Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm

Se film: Sådan laver du Rabarber- & mandelgalette

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.