Rabarbertrifli

Denne trifli byder på en vaniljet og syrlig-sød rabarberkompot, letpisket flødeskum og sidst, men ikke mindst, hjemmebagte makroner lavet med brun farin. Simpelt, men vanedannende godt.
Tip: Triflierne kan serveres straks, men også sagtens samles et par timer i forvejen, og stilles på køl indtil servering. Men så bliver makronerne en anelse bløde. Det er en smagssag.
Tip: Brug hellere end gerne mandelmel i stedet for de hele mandler til makronerne.
- Opskrift Anne au Chocolat

4 personer

Vurdering (58 stk)

Ingredienser

Rabarberkompot:
300 g økologiske rabarber
150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
1 økologisk vaniljestang

Makroner:
60 g økologiske mandler
140 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 økologisk æggehvide

3 dl økologisk piskefløde

Instruktioner

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker à 1 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad rabarberne småkoge i 5 minutter, indtil de er bløde uden at være udkogte. Køl kompotten af og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

Makroner:
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kom mandler i en minihakker og blend til mandelmel. Tilsæt brun farin og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en tylle og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1 krone i god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ca. 15-17 minutter. Køl dem af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

Servering:
Pisk fløden til en let skum.  Fordel skiftevis knuste makroner, flødeskum og rabarberkompot i lag i fire portionsglas og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.