Rabarbertrifli - Opskrifter

Rabarbertrifli

4 personer
Denne trifli byder på en vaniljet og syrlig-sød rabarberkompot, letpisket flødeskum og sidst, men ikke mindst, hjemmebagte makroner lavet med brun farin. Simpelt, men vanedannende godt.
Tip: Triflierne kan serveres straks, men også sagtens samles et par timer i forvejen, og stilles på køl indtil servering. Men så bliver makronerne en anelse bløde. Det er en smagssag.
Tip: Brug hellere end gerne mandelmel i stedet for de hele mandler til makronerne.
- Opskrift Anne au Chocolat
Rabarbertrifli
Bedømmelse: (92vurderinger)

Ingredienser

  Rabarberkompot:

  • 300 g økologiske rabarber
  • 150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
  • 1 økologisk vaniljestang

  Makroner:

  • 60 g økologiske mandler
  • 140 g Økologisk brun farin fra Dansukker
  • 1 økologisk æggehvide

  • 3 dl økologisk piskefløde

  Rabarberkompot:
  Skær rabarberne i stykker à 1 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad rabarberne småkoge i 5 minutter, indtil de er bløde uden at være udkogte. Køl kompotten af og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

  Makroner:
  Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kom mandler i en minihakker og blend til mandelmel. Tilsæt brun farin og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en tylle og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1 krone i god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ca. 15-17 minutter. Køl dem af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

  Servering:
  Pisk fløden til en let skum.  Fordel skiftevis knuste makroner, flødeskum og rabarberkompot i lag i fire portionsglas og server straks.


  ;