Rabarbertrifli

Denne trifli byder på en vaniljet og syrlig-sød rabarberkompot, letpisket flødeskum og sidst, men ikke mindst, hjemmebagte makroner lavet med brun farin. Simpelt, men vanedannende godt.
Tip: Triflierne kan serveres straks, men også sagtens samles et par timer i forvejen, og stilles på køl indtil servering. Men så bliver makronerne en anelse bløde. Det er en smagssag.
Tip: Brug hellere end gerne mandelmel i stedet for de hele mandler til makronerne.
- Opskrift Anne au Chocolat

4 personer

Vurdering (57 st)

Ingredienser

Rabarberkompot:
300 g økologiske rabarber
150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
1 økologisk vaniljestang

Makroner:
60 g økologiske mandler
140 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 økologisk æggehvide

3 dl økologisk piskefløde

Instruktioner

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker à 1 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad rabarberne småkoge i 5 minutter, indtil de er bløde uden at være udkogte. Køl kompotten af og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

Makroner:
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kom mandler i en minihakker og blend til mandelmel. Tilsæt brun farin og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en tylle og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1 krone i god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ca. 15-17 minutter. Køl dem af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

Servering:
Pisk fløden til en let skum.  Fordel skiftevis knuste makroner, flødeskum og rabarberkompot i lag i fire portionsglas og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.