Rabarbertrifli

Denne trifli byder på en vaniljet og syrlig-sød rabarberkompot, letpisket flødeskum og sidst, men ikke mindst, hjemmebagte makroner lavet med brun farin. Simpelt, men vanedannende godt.
Tip: Triflierne kan serveres straks, men også sagtens samles et par timer i forvejen, og stilles på køl indtil servering. Men så bliver makronerne en anelse bløde. Det er en smagssag.
Tip: Brug hellere end gerne mandelmel i stedet for de hele mandler til makronerne.
- Opskrift Anne au Chocolat

4 personer

Vurdering (75 stk)

Ingredienser

Rabarberkompot:
300 g økologiske rabarber
150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
1 økologisk vaniljestang

Makroner:
60 g økologiske mandler
140 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 økologisk æggehvide

3 dl økologisk piskefløde

Instruktioner

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker à 1 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad rabarberne småkoge i 5 minutter, indtil de er bløde uden at være udkogte. Køl kompotten af og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

Makroner:
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kom mandler i en minihakker og blend til mandelmel. Tilsæt brun farin og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en tylle og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1 krone i god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ca. 15-17 minutter. Køl dem af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

Servering:
Pisk fløden til en let skum.  Fordel skiftevis knuste makroner, flødeskum og rabarberkompot i lag i fire portionsglas og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.