Rustik rabarberkompot

Rustik rabarberkompot skal laves over to dage og er god som topping på skyr, græsk yoghurt og havregrød – eller direkte på et ristet groft brød.

Vurdering (14 stk)

Ingredienser

600 g rabarber 
250 g Dansukker Syltesukker
1 vaniljestang
Revet skal og saft fra 1 appelsin
1/4 dl vand

 

Instruktioner

Dag 1: Skær rabarberne i mindre stykker og kom sukker og rabarber lagvis i en gryde – startende og sluttende med sukker. Flæk vaniljestangen og læg den i gryden indimellem rabarberne. Kom til sidst revet appelsinskal og -saft hen over blandingen. Lad gryden stå tildækket natten over.

Dag 2: Tilsæt vand og opvarm kompotten ved middelhøj varme, indtil sukkeret er opløst. Rør forsigtigt i gryden, så rabarberne ikke bliver ødelagt. Skru derefter op på høj varme og kog i 5-7 min., indtil kompotten har nået sit geleringspunkt. Skum evt. af undervejs med en hulske. Hæld kompotten på skoldede glas og sæt låg på, så det slutter tæt. Opbevar i køleskabet.

TIP!
Forlæng holdbarheden på dit hjemmesylt. Afskum syltetøjet, inden det hældes på glas. Vask og skold både glas og låg. Fyld helt op til kanten af glasset.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.