Rustik rabarberkompot

Rustik rabarberkompot skal laves over to dage og er god som topping på skyr, græsk yoghurt og havregrød – eller direkte på et ristet groft brød.

Vurdering (24 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

600 g rabarber 
250 g Dansukker Syltesukker
1 vaniljestang
Revet skal og saft fra 1 appelsin
1/4 dl vand

 

Instruktioner

Dag 1: Skær rabarberne i mindre stykker og kom sukker og rabarber lagvis i en gryde – startende og sluttende med sukker. Flæk vaniljestangen og læg den i gryden indimellem rabarberne. Kom til sidst revet appelsinskal og -saft hen over blandingen. Lad gryden stå tildækket natten over.

Dag 2: Tilsæt vand og opvarm kompotten ved middelhøj varme, indtil sukkeret er opløst. Rør forsigtigt i gryden, så rabarberne ikke bliver ødelagt. Skru derefter op på høj varme og kog i 5-7 min., indtil kompotten har nået sit geleringspunkt. Skum evt. af undervejs med en hulske. Hæld kompotten på skoldede glas og sæt låg på, så det slutter tæt. Opbevar i køleskabet.

TIP!
Forlæng holdbarheden på dit hjemmesylt. Afskum syltetøjet, inden det hældes på glas. Vask og skold både glas og låg. Fyld helt op til kanten af glasset.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?