Ingredienser
600 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
1 vaniljestang
Revet skal og saft fra 1 appelsin
1/4 dl vand
Instruktioner
Dag 1: Skær rabarberne i mindre stykker og kom sukker og rabarber lagvis i en gryde – startende og sluttende med sukker. Flæk vaniljestangen og læg den i gryden indimellem rabarberne. Kom til sidst revet appelsinskal og -saft hen over blandingen. Lad gryden stå tildækket natten over.
Dag 2: Tilsæt vand og opvarm kompotten ved middelhøj varme, indtil sukkeret er opløst. Rør forsigtigt i gryden, så rabarberne ikke bliver ødelagt. Skru derefter op på høj varme og kog i 5-7 min., indtil kompotten har nået sit geleringspunkt. Skum evt. af undervejs med en hulske. Hæld kompotten på skoldede glas og sæt låg på, så det slutter tæt. Opbevar i køleskabet.
TIP!
Forlæng holdbarheden på dit hjemmesylt. Afskum syltetøjet, inden det hældes på glas. Vask og skold både glas og låg. Fyld helt op til kanten af glasset.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?