Rabarberkager

Det bedste fra to verdener! Amerikanske cookies møder dansk rabarber. Sommerligt, sødt, syrligt og sindssygt godt.

Antal: 32 stk.

PT55M

ca. 50 minutter

Vurdering (24 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

250 g rabarber
225 g smør, stuetempereret 
2 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Sukker
2 æg
3 1/2 dl hvedemel
4 dl havregryn
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 tsk. kardemomme, stødt
1/2 tsk. salt
75 g hvid chokolade

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Pisk smør, rørsukker og sukker sammen i en skål til lyst og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen, og bliv ved med at piske.

Bland hvedemel, havregryn, bagepulver, natron, kardemomme og salt i dejen. Tilsæt rabarberne, 2/3 af chokoladen, og bland til en jævn dej.

Del dejen i to dele, som rulles ud til stænger. Del i 16 stykker à hver ca. 30 g, og rul til kugler. Læg kuglerne med mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk kuglerne flade, og drys resten af chokoladen på. Bag i 15-16 minutter.

Tip!
Skær rabarber i mindre stykker, og frys dem ned, når det er sæson for dem. Så er det næsten som at have sommer året rundt. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.