Rabarberkage med italiensk marengs

Det er en god idé at bruge en bradepande, når du skal bage til mange. Rabarber og italiensk marengs gør denne bradepandekage ekstra festlig.

ca. 24 stykker

1 time

Vurdering (53 stk)

Ingredienser

200 g blødt smør
3 dl Dansukker Rørsukker 
2 tsk. vaniljesukker
6 æg (gem 3 hvider til marengs)
4 dl hvedemel 
2 tsk. bagepulver
Skallen af 1 citron, usprøjtet 
200 g friske rabarber

Sukkerlage
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vand

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Tilsæt 3 æg og 3 æggeblommer - 1 ad gangen - under fortsat piskning. Bland mel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen. Riv citronskal i, og rør. 

Skær rabarberstænglerne i ca. 1 cm tykke skiver. 

Læg bagepapir i en bradepande. Fordel dejen jævnt i bradepanden, og fordel derefter rabarberstykkerne over dejen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af. 

Kog sukker og vand i en gryde, til det når en temperatur på 120 grader. Pisk æggehviderne til fast skum i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat kraftig piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet ned til stuetemperatur. 

Del kagen i stykker, eller sprøjt marengsen direkte på kagen. Brænd marengsen med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder? Stil kagen i ovnen nogle minutter på ovenvarme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.