Ingredienser
200 g blødt smør
3 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æg (gem 3 hvider til marengs)
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
Skallen af 1 citron, usprøjtet
200 g friske rabarber
Sukkerlage
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vand
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Tilsæt 3 æg og 3 æggeblommer - 1 ad gangen - under fortsat piskning. Bland mel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen. Riv citronskal i, og rør.
Skær rabarberstænglerne i ca. 1 cm tykke skiver.
Læg bagepapir i en bradepande. Fordel dejen jævnt i bradepanden, og fordel derefter rabarberstykkerne over dejen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.
Kog sukker og vand i en gryde, til det når en temperatur på 120 grader. Pisk æggehviderne til fast skum i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat kraftig piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet ned til stuetemperatur.
Del kagen i stykker, eller sprøjt marengsen direkte på kagen. Brænd marengsen med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder? Stil kagen i ovnen nogle minutter på ovenvarme.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.