Rabarberkage med italiensk marengs

Det er en god idé at bruge en bradepande, når du skal bage til mange. Rabarber og italiensk marengs gør denne bradepandekage ekstra festlig.

ca. 24 stykker

PT55M

1 time

Vurdering (55 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g blødt smør
3 dl Dansukker Rørsukker 
2 tsk. vaniljesukker
6 æg (gem 3 hvider til marengs)
4 dl hvedemel 
2 tsk. bagepulver
Skallen af 1 citron, usprøjtet 
200 g friske rabarber

Sukkerlage
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vand

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Tilsæt 3 æg og 3 æggeblommer - 1 ad gangen - under fortsat piskning. Bland mel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen. Riv citronskal i, og rør. 

Skær rabarberstænglerne i ca. 1 cm tykke skiver. 

Læg bagepapir i en bradepande. Fordel dejen jævnt i bradepanden, og fordel derefter rabarberstykkerne over dejen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af. 

Kog sukker og vand i en gryde, til det når en temperatur på 120 grader. Pisk æggehviderne til fast skum i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat kraftig piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet ned til stuetemperatur. 

Del kagen i stykker, eller sprøjt marengsen direkte på kagen. Brænd marengsen med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder? Stil kagen i ovnen nogle minutter på ovenvarme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!