Rabarberkage med italiensk marengs

Det er en god idé at bruge en bradepande, når du skal bage til mange. Rabarber og italiensk marengs gør denne bradepandekage ekstra festlig.

ca. 24 stykker

1 time

Vurdering (46 stk)

Ingredienser

200 g blødt smør
3 dl Dansukker Rørsukker 
2 tsk. vaniljesukker
6 æg (gem 3 hvider til marengs)
4 dl hvedemel 
2 tsk. bagepulver
Skallen af 1 citron, usprøjtet 
200 g friske rabarber

Sukkerlage
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vand

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Tilsæt 3 æg og 3 æggeblommer - 1 ad gangen - under fortsat piskning. Bland mel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen. Riv citronskal i, og rør. 

Skær rabarberstænglerne i ca. 1 cm tykke skiver. 

Læg bagepapir i en bradepande. Fordel dejen jævnt i bradepanden, og fordel derefter rabarberstykkerne over dejen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af. 

Kog sukker og vand i en gryde, til det når en temperatur på 120 grader. Pisk æggehviderne til fast skum i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat kraftig piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet ned til stuetemperatur. 

Del kagen i stykker, eller sprøjt marengsen direkte på kagen. Brænd marengsen med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder? Stil kagen i ovnen nogle minutter på ovenvarme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.