Ingredienser
Rabarber
500 g rabarber
1/2 spsk. kartoffelmel
Kage
2 dl mælk
50 g smør
4 æg
3 dl Dansukker Rørsukker
4 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
Glasur
125 g smør
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl kokosmel
1/2 dl mandelflager
Instruktioner
Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Bland rabarber og kartoffelmel i en skål. Stil blandingen til side.
Giv mælk og smør et opkog, og lad blandingen køle af. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen. Tilsæt mælkeblandingen, og rør, indtil dejen er jævn.
Hæld dejen i en smurt bageform, ca. 24 x 30 cm, og drys rabarberne henover. Bag midt i ovnen i 20 minutter.
Forbered glasuren imens. Smelt smør i en kasserolle sammen med brun farin, sirup, fløde, kokosmel og mandelflager.
Tag kagen ud af ovnen, og sæt temperaturen op til 225 °C. Fordel glasuren over kagen, og stil den tilbage øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Lad den køle af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.