Drømmekage med rabarber

Drømmekage er vel noget af det bedste, der findes, tilsæt rabarber, og få en helt vidunderlig kage! Drømmekage med rabarber passer til alle hyggestunder!

ca. 35 stk.

1 time

Vurdering (93 stk)

Ingredienser

Rabarber
500 g rabarber
1/2 spsk. kartoffelmel

Kage
2 dl mælk
50 g smør
4 æg
3 dl Dansukker Rørsukker
4 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver

Glasur
125 g smør
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl kokosmel
1/2 dl mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Bland rabarber og kartoffelmel i en skål. Stil blandingen til side.

Giv mælk og smør et opkog, og lad blandingen køle af. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen. Tilsæt mælkeblandingen, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld dejen i en smurt bageform, ca. 24 x 30 cm, og drys rabarberne henover. Bag midt i ovnen i 20 minutter.

Forbered glasuren imens. Smelt smør i en kasserolle sammen med brun farin, sirup, fløde, kokosmel og mandelflager.

Tag kagen ud af ovnen, og sæt temperaturen op til 225 °C. Fordel glasuren over kagen, og stil den tilbage øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Lad den køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.