Drømmekage med rabarber

Drømmekage er vel noget af det bedste, der findes, tilsæt rabarber, og få en helt vidunderlig kage! Drømmekage med rabarber passer til alle hyggestunder!

ca. 35 stk.

1 time

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

Rabarber
500 g rabarber
1/2 spsk. kartoffelmel

Kage
2 dl mælk
50 g smør
4 æg
3 dl Dansukker Rørsukker
4 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver

Glasur
125 g smør
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl kokosmel
1/2 dl mandelflager

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Bland rabarber og kartoffelmel i en skål. Stil blandingen til side.

Giv mælk og smør et opkog, og lad blandingen køle af. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen. Tilsæt mælkeblandingen, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld dejen i en smurt bageform, ca. 24 x 30 cm, og drys rabarberne henover. Bag midt i ovnen i 20 minutter.

Forbered glasuren imens. Smelt smør i en kasserolle sammen med brun farin, sirup, fløde, kokosmel og mandelflager.

Tag kagen ud af ovnen, og sæt temperaturen op til 225 °C. Fordel glasuren over kagen, og stil den tilbage øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Lad den køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.