Lav din
egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Isbåd i bradepande

Hindbærispinde

Vaniljeis med bær-ripple

Fløde-ispinde

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Vaniljeis med saltkaramel

Grundopskrift på is

Jordbærgelato

Is med skovbær og mynte

Vaniljegelato

Ispinde

Yoghurtis

Hindbær
karamelsauce

Lav din egen karamelsauce, og tilsæt hindbær – en magisk sommerkombination.

Hindbærtærte-is

Islagkage med solbær og caramel

Kardemommeis

Glukosesirup giver is en cremet og blød konsistens

Glukosesirup hæmmer krystallisering og giver f.eks. is en cremet og blød konsistens.  Glukosesirup er en blanding af forskellige sukkerarter, som udvindes af hvedestivelse. Forskellen på glukosesirup og vores andre sirupper skyldes råvarerne. Glukosesirup er desuden ikke lige så sød som almindelig sirup.

Vaniljeis

Cookiesandwich

Brombæris

Hjemmelavet is

Pæreis med nougatkaramelsauce

Ice pops: Chokolade

Karamelsauce

Lav din egen karamelsauce til isen.

Cheesecake-is med solbær

Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids

Hasselnøddeis med hindbær

Syltetøjskageis

Italiensk hindbæris

Muscovadois

Du kan finde flere opskrifter på is her

Vi har svarene på spørgsmålene om hjemmelavet is

Isen kan blive grynet, hvis der dannes store iskrystaller. Det sker typisk, hvis isen ikke omrøres jævnligt under indfrysning, eller hvis der er for lidt fedt eller sukker i opskriften – begge dele hjælper nemlig med at forhindre krystaldannelse og giver en mere cremet konsistens.

Tilsæt glukosesirup, rør under indfrysning eller brug ismaskine – det giver en glat og cremet konsistens.

Parfait laves uden ismaskine – pisk fløde, sukker og æggeblommer, vend sammen og frys i form.

Op til 2 måneder i lufttæt beholder – men bedst inden for 2 uger for optimal smag og konsistens.

Glukosesirup hjælper med at forhindre dannelsen af iskrystaller og gør isen blødere og mere cremet – perfekt til hjemmelavet is med en silkeblød konsistens.

Gelato indeholder mindre luft og fedt end klassisk flødeis. Den serveres også ved en lidt højere temperatur, hvilket gør smagen mere intens og cremet.

Parfait fryses uden ismaskine og indeholder ofte mere fløde, hvilket giver en tæt og rig konsistens. Flødeis piskes under indfrysning, hvilket gør den lettere og mere luftig i teksturen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.