Ispinde

Ispinde dyppet i lækker chokolade og nødder. Lav dine egne ispinde med skumfiduser, chokoladeis og karamelis. Nyd sommeren.

12 stk.

PT1H

1,5 time + ca. 6 timer i fryseren

Vurdering (4 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Is
4 æggeblommer
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsvarianter
100 g smeltet mørk chokolade
1 tsk. vaniljesukker

Tilbehør
skumfiduser, se opskrift her
400 g chokolade, valgfri
1/2 spsk. madolie
hakkede nødder eller krymmel
små papkrus og ispinde

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og hæld den gennem en finmasket sigte.

Del ismassen i to, og tilsæt smeltet chokolade til den ene og vaniljesukker til den anden. Kør blandingerne hver for sig i en ismaskine, eller stil dem i fryseren i hver sin beholder i 3-4 timer. Rør i dem med jævne mellemrum.

Tag isene ud af fryseren. Læg skumfiduser i bunden af papkruset, så hele overfladen er dækket. Læg først et lag chokoladeis og derefter et lag vaniljeis over. Stik en ispind ned i midten, og stil isene i fryseren i ca. 2 timer.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen med medium varme, og tilsæt madolien og rør rundt. Lad den køle lidt af. Tag isen ud af fryseren, og klip papkruset af. Dyp isen i chokoladen, og dyp derefter den øverste del i nødder eller krymmel. Stil dem i fryseren i ca. 30 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.