Ingredienser
Is
4 æggeblommer
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Smagsvarianter
100 g smeltet mørk chokolade
1 tsk. vaniljesukker
Tilbehør
skumfiduser, se opskrift her
400 g chokolade, valgfri
1/2 spsk. madolie
hakkede nødder eller krymmel
små papkrus og ispinde
Instruktioner
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og hæld den gennem en finmasket sigte.
Del ismassen i to, og tilsæt smeltet chokolade til den ene og vaniljesukker til den anden. Kør blandingerne hver for sig i en ismaskine, eller stil dem i fryseren i hver sin beholder i 3-4 timer. Rør i dem med jævne mellemrum.
Tag isene ud af fryseren. Læg skumfiduser i bunden af papkruset, så hele overfladen er dækket. Læg først et lag chokoladeis og derefter et lag vaniljeis over. Stik en ispind ned i midten, og stil isene i fryseren i ca. 2 timer.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen med medium varme, og tilsæt madolien og rør rundt. Lad den køle lidt af. Tag isen ud af fryseren, og klip papkruset af. Dyp isen i chokoladen, og dyp derefter den øverste del i nødder eller krymmel. Stil dem i fryseren i ca. 30 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.