Ispinde - Opskrifter

Ispinde

12 stk. 1,5 time + ca. 6 timer i fryseren
Ispinde dyppet i lækker chokolade og nødder. Lav dine egne ispinde med skumfiduser, chokoladeis og karamelis. Nyd sommeren.
Ispinde
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Is

    • 4 æggeblommer
    • 1 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 2 dl mælk
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 1 dl Dansukker Glukosesirup

    Smagsvarianter

    • 100 g smeltet mørk chokolade
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Tilbehør

    • skumfiduser, se opskrift her
    • 400 g chokolade, valgfri
    • 1/2 spsk. madolie
    • hakkede nødder eller krymmel
    • små papkrus og ispinde

    Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og hæld den gennem en finmasket sigte.

    Del ismassen i to, og tilsæt smeltet chokolade til den ene og vaniljesukker til den anden. Kør blandingerne hver for sig i en ismaskine, eller stil dem i fryseren i hver sin beholder i 3-4 timer. Rør i dem med jævne mellemrum.

    Tag isene ud af fryseren. Læg skumfiduser i bunden af papkruset, så hele overfladen er dækket. Læg først et lag chokoladeis og derefter et lag vaniljeis over. Stik en ispind ned i midten, og stil isene i fryseren i ca. 2 timer.

    Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen med medium varme, og tilsæt madolien og rør rundt. Lad den køle lidt af. Tag isen ud af fryseren, og klip papkruset af. Dyp isen i chokoladen, og dyp derefter den øverste del i nødder eller krymmel. Stil dem i fryseren i ca. 30 minutter.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;