Jordbærgelato

Jordbærgelato: Mamma mia, hvor lækkert! Gelato er lidt mere cremet og fyldig end almindelig is. Brug gerne sommerens sødeste jordbær til at lave gelatoen!

4 portioner

PT55M

1 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (36 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 dl piskefløde
250 g jordbær
1 tsk. Dansukker Sukker

Instruktioner

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål.

Giv mælk og glukosesirup et opkog i en gryde. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned i æggemassen, og rør det sammen. Hæld resten af blandingen i, og rør det hele hurtigt sammen.

Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, indtil iscremen når 85 °C.

Fyld køkkenvasken med isvand. Sigt iscremen over i en ren skål, og stil skålen ned i isvandet for at køle den hurtigt ned. Stil derefter skålen i køleskabet i 1 time for at køle iscremen helt af.

Pisk fløden i en skål, til den har spidse toppe, og vend den i iscremen. Blend jordbær og sukker til en puré, og vend den i iscremen.

Kør iscremen i ismaskinen, indtil den er tyktflydende og cremet. Stil den i fryseren.

Uden ismaskine: Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Tag gelatoen ud efter 40 minutter, og pisk den med en elpisker. Gentages 2-3 gange. Lad den stå i fryseren i 4-5 timer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.