Is med skovbær og mynte

Is med smag af skovbær, lime og mynte er dejligt læskende på en varm sommerdag. Disse is er imponerende cool!

6 is

ca. 30 minutter + 3,5 timers frysetid

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Skovbæris
100 g friske eller frosne blandede bær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Lime- og mynteis
4 kviste mynte
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 spsk. limesaft (ca. 1 lime)

Instruktioner

Giv bær, vand, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Blend blandingen, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Stil den til side, så den kan køle helt af.

Giv mynte, vand, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det simre i 5 minutter.
Stil det til side, og tilsæt limesaften. Lad blandingen køle helt af, og sigt derefter myntebladene fra.

Fordel lidt af skovbærisblandingen i de 6 isforme. Stil dem i fryseren i ca. 45 minutter, så de kan stivne. Hæld lidt lime- og mynteisblanding over. Stil isene i fryseren i yderligere 45 minutter. Fortsæt på samme måde, indtil al isblandingen er brugt.

Stik ispinde ned i isformene, når de kan få fat, og frys isene i yderligere nogle timer.

Tag isene ud af fryseren nogle minutter inden, de skal spises, og løsn isene fra formene. Velbekomme!

Tip til spiselige blomster: syren, hjulkrone, tallerkensmækker, stedmoderblomst, morgenfrue, krat-viol, rose, lavendel og appelsintagetes.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.