Is med skovbær og mynte

Is med smag af skovbær, lime og mynte er dejligt læskende på en varm sommerdag. Disse is er imponerende cool!

6 is

ca. 30 minutter + 3,5 timers frysetid

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Skovbæris
100 g friske eller frosne blandede bær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Lime- og mynteis
4 kviste mynte
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 spsk. limesaft (ca. 1 lime)

Instruktioner

Giv bær, vand, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Blend blandingen, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Stil den til side, så den kan køle helt af.

Giv mynte, vand, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det simre i 5 minutter.
Stil det til side, og tilsæt limesaften. Lad blandingen køle helt af, og sigt derefter myntebladene fra.

Fordel lidt af skovbærisblandingen i de 6 isforme. Stil dem i fryseren i ca. 45 minutter, så de kan stivne. Hæld lidt lime- og mynteisblanding over. Stil isene i fryseren i yderligere 45 minutter. Fortsæt på samme måde, indtil al isblandingen er brugt.

Stik ispinde ned i isformene, når de kan få fat, og frys isene i yderligere nogle timer.

Tag isene ud af fryseren nogle minutter inden, de skal spises, og løsn isene fra formene. Velbekomme!

Tip til spiselige blomster: syren, hjulkrone, tallerkensmækker, stedmoderblomst, morgenfrue, krat-viol, rose, lavendel og appelsintagetes.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.