Is med skovbær og mynte

Is med smag af skovbær, lime og mynte er dejligt læskende på en varm sommerdag. Disse is er imponerende cool!

6 is

ca. 30 minutter + 3,5 timers frysetid

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Skovbæris
100 g friske eller frosne blandede bær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Lime- og mynteis
4 kviste mynte
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 spsk. limesaft (ca. 1 lime)

Instruktioner

Giv bær, vand, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Blend blandingen, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Stil den til side, så den kan køle helt af.

Giv mynte, vand, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det simre i 5 minutter.
Stil det til side, og tilsæt limesaften. Lad blandingen køle helt af, og sigt derefter myntebladene fra.

Fordel lidt af skovbærisblandingen i de 6 isforme. Stil dem i fryseren i ca. 45 minutter, så de kan stivne. Hæld lidt lime- og mynteisblanding over. Stil isene i fryseren i yderligere 45 minutter. Fortsæt på samme måde, indtil al isblandingen er brugt.

Stik ispinde ned i isformene, når de kan få fat, og frys isene i yderligere nogle timer.

Tag isene ud af fryseren nogle minutter inden, de skal spises, og løsn isene fra formene. Velbekomme!

Tip til spiselige blomster: syren, hjulkrone, tallerkensmækker, stedmoderblomst, morgenfrue, krat-viol, rose, lavendel og appelsintagetes.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.